Майка нападна служителка в детска градина във варненския квартал „Владислав Варненчик“. Инцидентът е станал във варненската ДГ “Българче”, като пострадалата жена е получила прорезна рана, съобщават от пресцентъра на община Варна.

Инцидентът е станал около 11:00 часа. Агресивната жена е нахлула в детското заведение, преодолявайки въведения пропускателен режим. Тя е нанесла лека прорезна рана на служителката.

На място в детското заведение са извикани органите на МВР и Спешна помощ. Медиците са прегледали и отвели пострадалата служителка в медицински център. Жената е в добро общо състояние с повърхностна прорезна рана. Директорът на градината е уведомил Агенцията за закрила на детето, които ще посетят на място семейството.

В градината са и представители на дирекциите „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“ от Община Варна.

До момента е известно, че майка, на 31 години, с агресивно поведение е преодоляла пропускателния режим, действащ в градината, нахлула е вътре и е пробола с неизвестен засега остър предмет медицинската сестра.

В детската градина има въведен пропускателен режим за родителите, който е съгласно учебните занимания – сутрин при водене и късен следобед при вземането на децата, съобщава директорът на градината, като посочва, че майката не за първи път демонстрира агресивно поведение, но за първи път стига до физическа саморазправа със служител. Днес тя е имала уговорка да вземе детето си по-рано от занятия.

В детската градина тече нормален работен процес и не е преустановяван. По случая е назначена проверка от заместник-кмета на Варна Павел Попов. В забавачницата са представители на общинските дирекции „Образование и младежки дейности“ и „Здравеопазване“. Те трябва да изяснят и обстоятелствата, поради които се е стигнало до инцидента. За случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, чиито служители ще посетят на място семейството.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com