От театър „Дани и Деси” пък твърдят, че жената се е държала грубо

Майка на дете с аутизъм твърди, че момиченцето ѝ е било жертва на вербална агресия по време на коледно представление в детска градина в Асеновград. Десислава Тонева разказа пред Нова телевизия как актьор от куклен театър, който е имал представление при малчуганите, е обидил дъщеря ѝ. 

„На 15 декември беше тържеството в детската ни градина. То започна с представление на хасковския театър „Дани и Деси”, който продължавам да твърдя, че е много добър, популярен и с много изяви и участия. Затова и шокът при мен беше много голям, защото беше неочаквано“, споделя тя.

„Дъщеря ми е присъствала и на други постановки. Имало е моменти, в които е била извеждана. Но в случая бях поканена от персонала на детската градина да присъствам на тържеството от персонала, защото бяха доста заети. Детето ми е вече трета  група и не е имало проблеми преди това“, заяви Тонева.  

„Дъщеря ми беше седнала на столче, а аз бях на земята до нея. На 10-ата минута детето стана и хвана едно зайче, с което се разиграваше сцена за лапичките.  Станах да я върна на столчето ѝ, а мъжът от театралната двойка каза: „Тази няма да стане. Махнете това дете от тук”, добавя тя.

По думите ѝ тя излязла навън и била успокоявана от учителките докато чакала в коридора с детето. „Директорът с жената кукловод след представлението излязоха също навън и актрисата каза „Извинявайте”. Мисля, че те дори не разбраха, че аз съм родител, тъй като на тези тържества не присъстваме”, подчерта Тонева.

От кукления театър „Дани и Деси” твърдят, че жената се е държала грубо след постановката, а детето и втори път е излязло на сцената и е прекъснало представлението. 

„Директорът присъстваше на разменените между нас с кукловода думи. Мисля, че след представлението, когато излязоха, тя обясняваше състоянието и положението на детето ми. Точно тогава актрисата се обърна  към мен и каза „Извинете, но трябваше да продължим по сценарий”. Това е човек артист, човек с опит и дългогодишна работа с деца. Тя можеше да отдели едни 10 секунди импровизация, за да накара дъщеря ми да се усмихне. Или по малко по-адекватен начин да ме накара да разбера, че ако поведението на дъщеря ми продължава, аз  трябва да я изведа навън”, посочи майката.

Според нея като нападка са приети думите ѝ, че тя ще даде гласност на случая.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com