Държавните и общинските детски ясли и детски градини да бъдат безплатни и да има ваучерна схема за подпомагане на неприетите деца в детски градини, а втората година на майчинството да бъде равна на една минимална работна заплата в бюджет 2022.

Това е част от заложеното в частта “Труд и социална политика” на Споразумението за съвместно управление на страната в период 2021 г. – 2025 г, подписано от коалиционните партньори.

5 ритуала за свързване с детето след детската градина

Отмяната на таксите за детски градини и ясли, анонсирано от новите управляващи преди дни, трябва да се осъществи още през януари 2022 г.

Това става ясно от предвижданите общи законодателни инициативи на четворната коалиция, публикувани днес на сайта на “Продължаваме промяната”, сподели в. Сега.

Градините ще станат безплатни с промяна на закона за местните данъци и такси. Споразумението си поставя за цел и осигуряване на достатъчен брой на ясли и детски градини, създаване на постоянни комбинирани стимули за връщане на родителите на работа, транспониране на директивата за баланс на личен и професионален живот.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com