Медицинска сестра от детска градина №80 “Приказна калина”, София, е с положителен PCR тест за коронавирус. За това съобщиха на фейсбук страницата си от градината. Тя е болничен отпуск.

Установено е, че член от семейството ѝ е заразен, а децата от детската градина ще са в 14-дневна карантина. Утре, 15 юни, яслена група – А, в която е работила медицинската сестра, ще бъде затворена.

“Децата, посещавали групата, са контактни и по разпореждане на Столичната здравна инспекция ще бъдат под домашна карантина 14 дни, считано от 12 юни, и няма да посещават градината. Столичната РЗИ ще се свърже с всяко семейство за домашно посещение и взимане на PCR тестове.

По-големите деца от семействата, които посещават други групи, също е необходимо да останат вкъщи. При отрицателен PSR по-големите деца могат отново да посещават детската градина.

Децата, които до момента не са идвали на ясла и не са контактни, ще се приемат от 15 юни в другата яслена група. Необходимо е да знаете, че целият персонал беше изследван и няма заразени сред служителите. Всички останали групи ще работят по обичайния график. За всички нови разпореждания ще бъдете информирани своевременно, пише още Нина Иванова, директор на ДГ 80.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com