Интервю за Марица.бг

Мия говори английски от 3-годишна и има YouTube канал

Според Монтесори първите шест години след раждането на детето са най-важните в неговото развитие. Затова майката на 6-годишната Мия – Кристина Петрова, я записва на уроци по английски още когато е на 3.

Мия говори английски от 3-годишна и има YouTube канал

В детския кът у дома всичко е съобразено с нуждите на момиченцето – има детска кухня, шкафчета, а обзавеждането е от естествени материали. Мия сама избира в кой момент с какво да се занимава. А ролята на Криси е да демонстрира, ако е необходимо, как се работи с избрания материал. “Смятам, че детето ми е щастливо, и лично за мен това е важен показател дали вървя в правилната посока. Старая се да не й помагам непрекъснато, защото тя може да реши, че не е достатъчно добра в нещо, и да стане зависима от мен. Насърчавам я да е по-самостоятелна, независима, да гради самоувереност и самочувствие, да бъде упорита, трудолюбива и мотивирана”, обяснява Кристина. 

Мия говори английски от 3-годишна и има YouTube канал

Заедно с дъщеричката й изследват чудесата на природата – в ежедневните разходки и игри на открито, в грижата за истински растения в импровизирана детска градинка около блока, както и в парка. Мия полага грижи за домашните си любимци у дома – зайчето Бъни и пинчера Аманда. Сади дръвчета, обича да ходи във ферми и зоопаркове, за да учи за животните. Най-любимото й място засега е зала “Тропик”, защото е пълна с живи тропически пеперуди, а Природонаучния музей в Пловдив посещава по няколко пъти в годината.

Мия говори английски от 3-годишна и има YouTube канал

Момиченцето ходи на басейн и гимнастика, записана е на уроци по английски, пеене, танци. Посещава “Музейко”, куклени театри, опера и балет, музикални спектакли, цирк. Наскоро Мия замина за Дисниленд във Франция, където снима клипче към песента за Дисни принцесите. Песничката е на английски и ще бъде публикувана в нейния детски YouTube канал “Играй с Мия” наесен.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com