Прахосмукачка, килим, пердета, телевизор, щори, това са част от най-странните неща, които родителите са купували за детската градина на детето си, защото нямат бюджет?

Провокирани от коментар на майка във Фейсбук, че се наложило да купи крем Здраве за детската градина на детето си, направихме допитване в нашата Фейсбук страница. Селектирахме най-странните предмети, които да ви споделим в статията.

Важно е да споменем, че този тип разходи ТРЯБВА ДА се покриват от единния разходен стандарт за издръжка на дете в детска градина. Именно от този единен разходен стандарт плюс издръжката на дете от общината трябва да се купуват нужните за детската градина консумативи. 

“25 ножици и 25 сешоара за децата, покривки, библиотека и кошове за играчки, пуфове, плотове за масите, столчета, принтер”. Принтерът е най-желаният предмет от учителките, показва нашето допитване. За съжаление в повечето детски градини директорките искали нови принтери, а не дарения от родители на вече използвани..

“Цял списък беше – принтер, тонери, хартия, доместос, парцали за миене, белина и тн и тн. Когато един татко поиска да дари принтер втора употреба, тогавашната госпожа се разсърди и отказа принтера. В крайна сметка натисна тогавашния касиер да купи чисто нов. Вече не сме в тази градина, и госпожата се пенсионира, но да, остана ни горчилката.

“Лопата за боклук, катинар, черпак, моп, препарати, стълба, минерална вода, учебни помагала,офис консумативи, тоалетна хартия, климатик, рамки за радиаторите, парапети за стълбите, матраци”.

Черпакът бе доста срещан като отговор

“За да го приемат (защото се преместихме) искаха двуетажно легло! ОТКАЗАХ и го записах в друга градина! На една приятелка са поискали гардероб……”, сподели една майка.

Храна за рибки, пейки, рафтове, брави за вратите, ДиВиДи, спирт.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com