“Екоравновесие” кани и малки и големи на шарено събитие по случай 1 юни – Деня на отворените врати, в приют “Сеславци”. Там около 100 малки и големи кученца ви очакват, за да Ви дарят с много любов, ласки, игри и изненади. Може да си поиграте и да разходите четириног другар, да разберете повече за доброволчеството като мисия. За малчуганите има интерактивни и образователни игри, подготвени от доброволци от Бандата на 1500-те.Заповядай на LEGO изложение от 1 до 16 юни в The Mall! Ще откриеш нови интересни светове на 7-те ни разични къта. Независимо дали се вълнуваш от техника, архитектура, колички, влакове и рицари, или си най-големият Star Wars фен, ще успееш да се потопиш в невероятни вселени. Всеки уикенд по време на изложението (1 и 2 юни, 8 и 9 юни и 15 и 16 юни), от 14:30 до 16:30 ч. на ниво -2 ще има забавни игри и състезания по сглобяване за всички малки LEGO ентусиасти. Експото ще бъде отворено за посетители всеки ден от 1 до 16 юни, партер и ниво -2. Очакваме те!

ПЪРВИ ЮНИ НА ВИТОША

По случай празника Клуб за спорт и туризъм Мачирски ще направят демонстрационен урок по катерене, след което ще има занимания по спортно катерене за деца. В следобедните часове ще можете да усетите какво е да преминете над река с алпийски тролей.

Дейностите ще се провеждат в следните часове:
10:00 – 12:00 ч. – Занимания по спортно катерене на изкуствени стени в района на база Офелии.
13:00 – 15:00 ч. – Алпийски тролей над река – ще бъде позициониран в гората до долната част на писта Офелии, до х. Малинка.

Заниманията са безплатни за деца и родители.
Препоръчителната възраст на децата е 4+ години.

1 юни, 11:00 ч., Лятна естрада в “Борисовата градина”

“Светът на децата – без граници“ представя с подкрепата на Столичната община музикалната приказка “Пепеляшка“ с автор Цветелина Панайотова, аранжимент – Юри Стойков. Любими детски песни ще изпълни детска вокална група “Палави ноти“. С участието на Калина Радушева (флейта) – ученичка от НМУ “Любомир Пипков“. 

СЪБИТИЕТО ВКЛЮЧВА
– Развлекалелна програма на откритата сцена;
– Забавни игри и танци;
– Ателиета: рисуване на лице, оцветяване на гипсови фигурки, изработване на предмети от естествени материали, изработване на пясъчни картини, колело на късмета и др.;
– Томбола, изненади, награди и много други;

 “Нощ на звездите”

В световното шоу на Енчо Керязов “Нощ на звездите” артисти от цял свят подкрепят децата-таланти на България в незабравим спектакъл за малки и големи.

„Нощ на звездите“ се организира ежегодно, вече тринадесет години в подкрепа на българските деца. Събитие, в което най-успелите в своята област деца, имат възможността да блестят до големите имена от световната и българската сцена.

„Нощ на звездите“ е световно шоу, което се превърна в триумф на човешкото благородство. Събитието отличава някои от най-успешните деца. Те биват оценявани от професионално жури и награждавани, както от името на Фондацията, така и от редица спонсори, включващи се в помощ на тяхното развитие. Наградите се разпределят между децата, в три категории: ОБРАЗОВАНИЕ, ИЗКУСТВО И СПОРТ.

Общински културен институт Дом на културата „Красно село“ и Район „Красно село“ Столична община, организират празнуване на Денят посветен на децата с много забавления и игри през целия ден!

В програмата са предвидени следните участия:
10:00 – 12:00 ч. – забавни игри на открито с водещ Олег Орфеев /аниматор/ /пред централен вход на института/;
12:00 – 13:00 ч. – творческа работилница за изработване на макети и предмети от рециклирани материали; изложба на детски рисунки и макети (с партньорството на Изпълнителна агенция по околна среда) /пред централен вход на института/;
16:30 ч. – рисуване на голяма обща картина /фреска – 10 м./2м./ от всички присъстващи деца на тема „Децата от квартала“ (с партньорството на „Макметал Холдинг“) /пред централен вход на института/;
17:30 ч. – театрална анимация на театър „Сириус“ към ОКИ ДК „Красно село“ /пред централен вход на института/;
18:00 ч. – музикална програма с участието на студио за „Театър и пеене“ към НЧ “Средец-1926“, ученици от класа по поп и джаз пеене на Румяна Коцева /пред централен вход на института/

През целия ден – надуваеми съоръжения – батути и пързалки за най-малките
Ще има също балони, много музика и игри за малки и големи деца!

На 1-ви юни Северният парк се превръща във весела зона за игри, забавление и смях. За най-любопитните дечица има вълнуваща среща с пожарна кола. През целия ден малчуганите ще получават и различни подаръци, специално осигурени от XIXO, КомседBulgar Biotic, Bilka CollectionMagic Indoor, Издателство “Фют”Vita Yana, Smart OrganicMy Toy

Повече за програмата – https://9meseca.bg/lubopitno/eto-kakvi-zanimaniia-ochakvat-decata-na-1-vi-iuni-v-severniia-park

Детският панаир в Градската градина пред Народния театър “Иван Вазов“ и тази година ще радва децата с много ателиета и работилници на 1 юни с вход свободен.

Регионалният исторически музей – София на пл. “Бански” № 1, по-известен като Музей за история на София, отваря широко врати и кани празнуващите безплатно – деца до 12 години с до 2-ма придружители.

Столичната библиотека организира “Детски празник на площад “Славейков“. През целия ден на 1 юни богата програма ще забавлява малчуганите: SТЕM игри с роботчета пчелички, 3-D писалки, програмиране и рисуване на триизмерни фигури на герои; Корейски занимателни детски игри – работилница по Ханбок; Тебеширено парти; Артателие с художника Христо Кърджилов; Изложба “В света на птиците“; Театрална и музикална програма на школата за сценични изкуства “Essens“; “Крокодил посред Балкана“ от Недялко Йорданов – представление на децата от Театралната работилница на Ирен Кривошиева; Вокална група “Палави ноти“; Щафетно четене“; Филмов следобед; “Децата на КОНКОРДИЯ“ – фотоизложба в подкрепа на децата в риск, организирана от Фондация “Конкордия“ България и Столична библиотека.

От 24 май до 2 юни, с вход свободен, се провежда Пролетен базар на книгата и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи пред НДК. На 1 юни стартира Благотворителният Немски пролетен фестивал в Градската градина, който ще посрещне малки и големи под цветните чадъри с богата музикална програма и игри.

Истински празник на детето подготвят от “Музейко“. Разнообразните дейности включват: Цветна лаборатория; Работилница за най-малките откриватели (2+ год.); Кът за игра Цветове и моторика (2+ год.); Забавна демонстрация: Цветни капчици (2+ год.); Отворена артзона: Водата разтворител (5+ год.); Експерименти – Готови, на старта… Химия! (7+ год.); Лаборатория за чудати конструкции (7+ год.); Планетариум – капацитет 10 човека на шоу (7+ год.); Фотокът – лабораторно облекло и реквизит за снимки.

Детски празник сред природата със спектакъл на 1 юни от 11:00 ч. на детската площадка в парк “Дружба“ до езерото организират Общински културен институт “Искър“ и СО – район “Искър“ напълно безплатно за малчугани и техните родители.

Отново на 1 юни от 11 ч., и отново на открито, Общински културен институт “Средец” ще забавлява малките си гости с ателиета по занаяти, изобразително изкуство в парк “Заимов“, със свободен достъп.

Концерт на лауреатите от Втория конкурс за детска песен – “Eclectica union kids” – symphony competition 2023 г. на “Симфониета “София” и Джаз формация “София”, ще се проведе на 1 юни от 11:00 ч. в Общински културен институт “Надежда“ с вход свободен.

С деца на…театър!

Столичният куклен театър – с 2 предложения за детския празник. На 1 юни от 11:00 и от 17:00 ч., в салона на ул. “Гурко” 14, ще се играе “Трите прасенца“, а в салона на бул. “Янко Сакъзов” 19, от 11:00 ч. – “За граховото зърно и една принцеса“. Входът ще е свободен за деца, но с билети за придружителите.

“Снежанка и седемте джуджета“ на 4 юни в Столичния куклен театър (в салона на ул. “Гурко”), ще гледат всички деца от детски градини на територията на район “Средец“, подарък от районната администрация по случай детския празник.

На 1 юни от 11:00, 12:30 и 16:00 ч. в Театър “Възраждане“ ще се играе “Червената шапчица“.  Входът е с билети.

“На крилете на песента“ в кино “Кабана”

1 юни, 16:00 ч., кино “Кабана“ – “На крилете на песента“ – концерт на децата от вокална група “Сладки пуканки” и “Sweet teens” при Национален дворец на децата с ръководители Светлана и Емил Струнджеви.

Фокуси, игри и състезания за децата в Банкя на 1 юни

В 10:30 ч. празникът ще започне с участието на младите таланти от Highlight Singing Academy

Между 11:00 и 14:00 ч. аниматори ще забавляват децата с игри, фокуси и арт работилница. С атрактивен реквизит и костюми, аниматорите ще организират състезания, игри, танци, театрални сценки, ще се изработват пейзажи в чашки с пясък, гипсови фигурки, рисунки с макарони, Pixel Art и др.

От 10:30 ч. нататък най-ранобудните сръчковци ще могат да се включат в изработването на „Гирлянд на детството“ – инициатива на градската библиотека към Читалище „Отец Паисий“ – Банкя. Около 12:00 ч. при Часовниковата кула ще влезе пожарен автомобил, на който малчуганите ще могат да се качат и да разгледат отблизо оборудването му. От 13:30 до 15:00 ч. в парк „Ротонда“ ще се проведат спортни игри и демонстрации с Антон Бранков.

БДЖ организира пътуване от Централна гара – София до гара Банкя с ретро влак

Празничната композиция ще бъде съставена от парен локомотив, пет вагона за пътуващите, а два от вагоните ще са на царската композиция на Цар Борис III „Корона Експрес“. Царските вагони, включително и личният вагон на царя, ще могат да бъдат разгледани от всички малки и големи любители на влаковете по време на престоя на ретро композицията в гарата на Банкя. Влакът тръгва от София в 9:55 и пристига в Банкя в 10:25. Обратно към София композицията потегля в 15:5

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com