Неди е вече на 18 години. Не говори и е с аутизъм. Неди няма детство! Неди няма приятели, защото е вечно по-терапии! Но Неди има талант, който показваме днес пред вас с майка му Камелия.

“Неди рисува едва от две години. С неговите картини започнахме да правим календари, които имаха голям успех. Така ние създадохме нашата групичка Неди Арт и започнахме да се трудим и работим и да се чувстваме пълноценно”, споделя Камелия.

А таланта открили след като баба му починала. “Започна да рисува цветя и така се успокояваше, а аз му помагах. Дойде ми идея да направим календари, последваха проект, след проект, чашки, торбички, магнитчета, картички, книжни, ключодържатели, а сега и тефтери дневничета”.

Всичко изработват С МНОГО ЛЮБОВ!
И така се трудят, работят и се чувстват  пълноценно.

“Хората ни разпознават вече и са много впечатлени от нашите продукти, а ние надграждаме! Аз не мога да работя, защото трябва да съм до сина си! Неди има нужда от мен и аз от него! Ние сме едно и той е моята дясна ръка!

Ходим на терапии, на училище и покрай всичко това натоварено ежедневие, намираме време да измисляме проекти с нашите красоти. Сега искам да ви покажа нашия последен проект тефтери с негови картини и мои авторски послания. Към всеки един тефтер подаряваме като комплимент картичка и календарчета”.

За нарушенията в развитието, Камелия споделя: “Забелязах го след ваксина полиомелит след годинка и след направа на куп изследвания в Хайделберг. Когато я поставихме тотално спря със срички, звуци, внимание, дору очен контакт.

Девет години не се хранеше и ядеше само два вида храна, сандвич със сирене и картофи, нарязани еднакво и ако не са изпадаше в криза.

Детето ми стана друго, все едно самият дявол се бе вселил в него! За годината 2005, аутизмът в България не бе познат! Ходехме от лекар на лекар, те самите не знаеха, какво да ни кажат, какви насоки да ни дадат!

Започнах борбата със системата, хората и всичко, за каквото се сетите! Всичко,което се движи. Всеки ни дърпаше към себе си, защото бяхме като златна касичка. Попаднахме на най-некадърния логопед, който 9 години ни лъга и не изкара звук от синът ми”.

Ками открила Краниосакрални терапевти, последвал и терапевт от Тела-Авив, който правил последователни курсове с Неди, след които състоянието му се подобрило, ппрояде храна, започна да спи, започна да слиза на земята и да се обръща на име.

“Детето ми се подобряваше и аз започнах да не губя надежда. Започнахме терапии във Варна – транскраниални с логопед и други специалисти. Там се появиха и първите срички, думи и за месец. Неди започна да чете”.

За трета поредна година Недислав Недков, който е с аутизъм, но с голям талант в рисуването, който развива в училището по изкуства – „Св. Климент Охридски“, е подготвил календари със своите картини

Календарите за 2024 г. са 12-листови и са 5 различни вида – сериите „Маргарити”, „Слънчогледи”, „Макове”, „Бяла магия” и „Арт”. Част от картините са от първата самостоятелна изложба на Неди, която бе подредена в Двореца в Балчик през лятото. За първи път календарите включват и послания, свързани с щастието, доброто, приятелството и др.

От страницата във фейсбук Неди Арт можете да поръчате както календари, така и нарисувани от него тефтери, чаши и др. Цената на календар е 25 лв., като сумата ще се използва за терапиите на Неди.

Неди е много хиперактивен, а това изисква много индивидуална работа. “С няколко майки се обединихме и вече има за дечицата в Добрич три клуба за спорт ”Монтесори и психомоторна зала”.                                                                                                          

Щастлива съм по-детски,защото имам Неди! Щастлива съм,защото детето ми вече е при нас на земята и дава всичко от себе си да постига!

Щастлива съм, защото детето ми е уникално и се бори!

Щастлива съм защото се справяме и работим,за да се справяме!                                                                                                         

Това е. Благодарим от НЕДИ АРТ.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com