Силвия от Намери себе си, по професия HR, по призвание себе си, поела по пътя към личностно и духовно израстване през далечната 2010 г. От две години е практикуващ консултант по метода Матрица на съдбата. Днес тя ще ни сподели за нумерологията и родителството и как тя е намерила пътя към вълшебния свят на цифрите и заряда, който те носят.

Днес ще си говорим за нумерологията и как да я използваме, за да ни е от полза. Това е една наука за числата, за енергията и вибрацията, която носят и как ни влияят. Всяко число, както и всичко друго, имат определена енергия, положителна и отрицателна. И двете са в нас, и двете се проявяват. Въпросът е да ги разпознаваме и отработваме. С нумерологията можем да разберем какви са нашите силни и слаби страни, какъв е нашият път, каква вибрация носи името ни, какви качества ни дава то.

Друго, което можем да направим с нумерологията е да изчислим името на детето си, както и датата на раждане на детето в случай, че раждането е секцио. И тук ще поясня, че ако не е писано да определите вие кога да се роди бебчето, то няма да стане. На две мои клиентки се случи да получат контракции по-рано, родиха се бебетата естествено и всичко е наред. Те сами си избират. Аз например, родих секцио, както беше изчислено, но явно това беше ок да се случи. Има неща, които дори и да планираме не се получават точно така, и тогава приемаме с доверие и благодарност.

Освен всичко изброено нумерологията ни е от полза и в помощ, когато искаме да се преместим например в друг град или държава. Когато видим вибрацията на мястото как се съвместява с нас лично, знаейки характеристиките на числата, можем да вземем решение и да направим по-лесно избор съобразно какво искаме на този етап в живота си.

Докато в анализа по метода Матрица на съдбата се работи с 22 енергии аналогични на 22 главни аркана в тарото. Изчислява се само по датата на раждане и е изумително колко е точен. Реално това е анализ, който си правиш веднъж в живота, тъй като датата на раждане няма да се промени. А 22 енергии в матрицата ни подават информация кои са основните ни програми и какво трябва да разгърнем в живота си, за да живеем по- спокойно и балансирано. Всяка енергия може да е с положително или с отрицателно проявление. И ако не следваме предначертания от душата ни път, то в определени периоди от живота ни, или в определени сфери ще имаме проблеми.

  • Отрицателното проявление на енергиите ни показва какви задачи иска и е избрала да разреши душата ни, през какви препятствия е избрала да премине и какви уроци трябва да научи.
  • Положителното проявление ни показва по какъв начин да вървим в своя живот с какъв ресурс разполагаме, който ще ни помогне да разрешим задачите на душата. И двата варианта на съответната енергия, и положителния и отрицателния аспект, са заложени в нас.
  • Задачата ни е осъзнато да избираме позитивния, за да можем да трансформираме себе си и живота си.

Матрицата е прекрасен метод за самоанализ, човек може да си даде равносметка къде бърка и какво да промени, дори може да е нещо дребно в ежедневието ни, което да оказва огромно влияние в живота ни. На мен ми помогна да подобря бизнеса си и да изляза от финансовия колапс, в който бях преди няколко години. Но е работа със себе си, търсене, пробване, преосмисляне, и действия. Матрицата ни дава информация за нас самите като личност, кои са силните ни страни и талантите ни, към какво се стреми душата ни, какво е важно за нас по отношение на работата, доходите и здравето ни, кои са най-подходящите дейности за нас, подходящ партньор, уроците, които е избрала душата ни. Обожавам този метод и за мен е gps-а на нашата душа.

Можем да използваме нумерологията и за децата ни, но това би било полезно на един по-късен етап, когато те пораснат

Защото иначе можем да ги подведем и подхлъзнем в грешна посока, макар че имаме искрено добри намерения. Например излиза, че детето ни има творчески талант и заложби и решаваме да го направим танцьор, певец, художник. А всъщност творчеството може да бъде в много други направления. По-добре е да наблюдаваме децата си и да следваме техните лични интереси, да ги подтикваме да пробват различни неща, за да разберат какво им харесва.

Всеки си има личен път, всеки има право да избира сам накъде да върви, децата също. Вярвам, че нашата задача като родители е да даваме най-доброто от себе си, толкова колкото е по силите ни. Това е достатъчно!

Използвайте нумерологията като компас, а не рецепта. Анализите и хороскопите ни дават информация за възможностите и дори опасностите, които можем да имаме, как да ги преодолеем по-лесно, но и как да разгърнем потенциалите си. Това обаче, не са готови решения или обещания за щастлив живот. 

А преди да споделя някои от основните характеристики на енергиите в Матрицата, бих искала да обясня нещо, което също е много важно и често получавам като запитване: как така само по една дата на раждане ще се знае, не трябва ли да е лично, означава ли това, че всички на тази дата ще имат една и съща съдба?! А замисляли ли сте се, всички от зодия везни например с еднаква съдба ли са?! И когато си помислите, че в астрологията имаме и час на раждане и място, да това е факт. Но нека ви споделя, че когато аз раждах дъщеря ми, по същото време в същата болница, в съседната стая се роди още едно бебенце, буквално в същия час, така са и записани, дори сестрите после това коментираха. Това рядко се случва в една и съща болница, но такива съвпадения има, в един и същи град, в един и същи час. И дали ще имат една и съща съдба?! Не, разбира се!

Нека уточним това. Защо животът на хората родени на една и съща дата ще е различен – на първо място защото те са отделни, различни индивидуалности. Те ще носят едни и същи характеристики, но няма да проявяват всяка една в еднаква степен, сила и по едно и също време. Още повече, че всеки се ражда в различно семейство, има различни роднини, приятели, сфера на дейност, интереси, всеки придобива различна опитност, воля, взема решения по различен начин. И ето от всичко това идва различността. Да, тези хора ще имат много сходства, но и още толкова различия. 

И макар да има неща, които ще преживеем по съдба, начинът по който ще се проявят в живота на всеки ще е различен, освен това всеки ще реагира по различен начин на случващото се. Има и нещо друго, колкото по осъзнати сме, толкова по-лесно и бързо ще преминаваме през трудностите, толкова повече, а и по-приятни и наситени ще са щастливите ни периоди.

А сега нека преминем към истински интересната част.

В Матрицата имаме два квадрата с по четири канала, като във всеки един има по три енергии, които показват и отговарят за различни сфери от живота ни. Разглеждаме основно диагоналния квадрат, там сме ние самите, а в хоризонталния виждаме какво сме взели по линия на рода най-общо казано. В основния квадрат в първия канале деня на раждане и тази енергия ни показва кои сме ние като същност, по природа, най-характерното за нас.

Месецът на раждане показва нашите най-силни страни и таланти, и ни показва с кои енергии получаваме допълнителни бонуси и помощ от Вселената.

Годината на раждане дава информация за нашето здраве, доходи и работа. В четвъртия канал енергиите ни показват какъв е нашия дълг към хората и кои са нашите препятствия и трудности. Разглеждаме още няколко важни точки в анализа и енергиите там ни показват какво е важно да проявяваме, какво търсим и за какво да внимаваме във взаимоотношенията си с другите, с партньора, както и паричния канал, в които енергиите показват как можем да разширим финансовия си поток, подходящи сфери на дейност, и не на последно място имаме една важна централна точка, която е комфорт на душата, с други думи какво търси душата ни, за да се чувстваме спокойни вътрешно.Информацията е изключително много и в една статия не е възможно да се обхване всичко, но за да сме максимално полезни ще изброя най-важните характеристики на всяка от енергиите в матрицата. И дори само с тази информация ще можете да видите и преоткриете доста неща за себе си и децата си. Споменах, че енергиите са 22, което съответно значи, че при изчисленията всички числа се редуцират до 22. 

Например, роден на 23,12,1987 съответно, 

  • енергията на входа на първия канал “човешка същност” е 5та (2+3=5), 
  • на втория канал “помощ от вселената” е 12та енергия,
  • на третия канал “здраве, работа, доходи” е 7ма (1+9+8+7=25 което е повече от 22 и го редуцираме 2+5=7)
  • на четвъртия канал “дълг към хората” е 6 енергия (тъй като тук събираме енергиите от предните три канала т.е. 5+12+7=24 и редуцираме до 22, съответно 2+4=6).
  • а енергията в средата, която показва енергията “комфорта на душата” се изчислява като съберете четирите енергии, в нашия пример 5+12+7+6=30 и след като редуцираме до 22 получаваме 3та енергия тук.

Ето и основните характеристики на енергиите:

1 енергия Вълшебник и чудотворец – хората с тази енергия са надарени с изключителни способности, те са новатори, лидери. Те са творци, оптимисти, имат много интересни идеи, изобретателни са, активни са, авантюристични и притежават силата да материализират идеите си. Имат силна воля, увереност, аналитични и способни са. В отрицателно проявление тази енергия са характерни егоизъм, непризнаване на другите, липса на вяра в себе си, комплекси. Препоръки: да повярват в себе си и възможностите си, да не чакат доброто, а да действат за доброто на всички, да открият и правят нещо, което им е по душа.

2 енергия Единство, равенство, хармония – тези хора притежават дипломатически умения, способност да решават конфликти. Те са нееднозначни и противоречиви, но в същото време усещат всичко около себе си, разбират болката на другите, стремят се да помагат и лекуват. Те са наблюдателни, много добри дипломати. Обичат природата и животните. В отрицателно проявление е често изпадане в състояние на недоволство, потайност, двуличие, лъжи, нерешителност, пасивност. Препоръки: да преодолеят мързела и пасивността, да се научат открито да заявяват себе си, да развият интуицията си, да намерят баланса в себе си, да изучат законите на Вселената.

3 енергия Императрица – родените с тази енергия олицетворяват плодородието, земните блага. Те са обаятелни, привлекателни, весели, общителни, открити и грижовни. За тях са важни домът, семейството, децата, статусът в обществото, отлични мениджъри и организатори. Мъж с тази енергия обича да е сред жени, обича да се занимава с домашни неща, но трябва съзнателно да култивира в себе си качествата на мъжествеността. В отрицателно проявление са характерни деспотичност, властност, прекален контрол над семейството и близките, натиск върху другите, капризност, пристрастеност към външния вид и материалното. Препоръки: Да ограничат контрола, да не командват, да внимават с начина си на говорене, да хармонизират отношенията с майка си и рода, да излязат от възмущението и да достигнат до прошка и приемане.

4 енергия Император – това е мъжката енергия, те са силни, умеят да взимат решения и да поемат отговорност за себе си и другите, умеят да създават хармонични семейства. Имат големи възможности за реализация в обществото, лидери. Те са отговорни, щедри, стабилни и грижовни. Жените с такава енергия трябва да я овладяват до 3та  т.е. да бъдат гъвкави, меки, женствени, защото иначе ще привличат слаби мъже. В отрицателно проявление са характерни авторитаризъм, деспотизъм, жестокост, прекомерен контрол върху близките, злоупотреба с власт и пари, прекомерна привързаност към материалното. Препоръки: да се научат да пускат и да дават свобода на хората около тях, да премахнат контрола, да не командват, да не налагат своята гледна точка, да развиват интуицията си и да се развиват духовно.

5 енергия Ред и законност – хората с тази енергия обичат и се опитват да живеят спазвайки правилата и традициите на семейството и обществото. Те са отлични оратори и публичните изяви им се удават. Умеят да създават добро сплотено семейство, да създават уют и да възпитават деца. Обичат да учат и да научават нови неща, да търсят информация и да предават на другите натрупаните знания. Те са отлични учители, тъй като умеят да споделят знанията и опита си по подходящ начин. В негативно проявление са характерни горделивост, нежелание да се учи или да се види друга гледна точка, поучаване,  непризнаване на другите, безкомпромисност, прекалено прилепване към близките си. Препоръки: да излязат от убеждението, че са винаги прави и всичко знаят, да споделят знанията си с любов, а не с назидание, да не налагат постоянно своите правила, ред и разбирания, да уважават избора на другите, да признават знанията на другите.

6 енергия Любов и взаимоотношения – тези хора са комуникативни, мили, приятни, любезни, често имат много приятели и познати. Обичат красотата, красивите неща, лесно налагат модни тенденции, обичат да имат престижна работа. Основната мотивация в живота им е любовта и когато обичат, обичат изцяло и до край. В отрицателно проявление са характерни мнителност, недоверчивост, прекален фокус върху външната красота. Препоръки: да развият вътрешна духовна цялост, да не зависят от мнението на другите за тях, да дават любов без да очакват в замяна, да прощават и да приемат хората такива, каквито са.

7 енергия Войн и победител – тези хора са упорити, настойчиви, оптимисти, активни, решителни. През целия си живот си поставят цели и ги постигат. Успяват да се изправят и да продължат напред след неуспехи. Успешно водят след себе си други хора, лидери. Умеят да управляват добре всякакви превозни средства. В отрицателно проявление са характерни мързел, нереализиране в живота, недовършване на започнатото, страх да поемат отговорност, войнственост. Препоръки: да преследват целите си, да преодолеят пасивността и мързела, да се освободят от войнствеността, да ръководят по мирен начин, да вярват в себе си, да намерят път в живота, който им носи вдъхновение и да поведат други хора след себе си.

8 енергия Справедливост и равновесие – хората с тази енергия са отворени, приятелски настроени, безстрашни, способни са бързо да реагират в трудни ситуации, решителни, много отговорни, честни, мъдри. Обикновено постоянно търсят начини да подобрят своя живот. В отрицателно проявление са характерни обидчивост, горделивост, нежелание за промяна и приемане. Препоръки: да отхвърлят осъждането, да прощават, да приемат хората каквито са, да осъзнаят, че за всяко нещо си има причина дори да им изглежда несправедливо.

9 енергия Мъдрец – тези хора са самодостатъчни, обичат тишината, обикновено не бързат и не се суетят. Към тях често се обръщат за съвет. Те са задълбочени, мъдри, надеждни, грижовни, търпеливи, много добри приятели. Често дълго време търсят подходящ партньор. В отрицателно проявление тези хора са затворени, недоверчиви, крайно предпазливи, аскетични, горделиви, осъждащи другите. Отнасят се с пренебрежение към себе си и своя дом. Препоръки: да отворят сърцето си за хората, да правят това, което ги увлича, да споделят знанията си с другите, да се научат да пускат миналото, да не се страхуват от самотата, но и да не остават в нея за дълго време.

10 енергия Колелото на щастието, на късмета – тези хора са щастливци на съдбата. Пред тях вратите са отворени за всичко, стига да не се напрягат, да живеят с лекота и спокойствие. Само трябва да се отпуснат и да се наслаждават на процеса. Те имат весел нрав, обичат да пътешестват, имат оптимистична нагласа. В отрицателно проявление са типични мързеливост, зависимост (несамостоятелност), поддаване на внушения. Ако имат слаба връзка с интуицията си плуват срещу течението и се връщат назад. Препоръки: да развият интуицията си и да избират съобразно себе си и вътрешните си желания, да следват гласа на сърцето си. Да развият своята индивидуалност, независимост, самостоятелност, вярата в себе си и в своя успех.

11 енергия Сила и потенциал – за тези хора силата се явява тяхната индивидуалност (силата на мисълта, на думите,  на духа, на тялото). Много дейни, постоянно правят нещо, не могат да останат пасивни за дълго време. Те са мултифункционални. През целия си живот разкриват потенциала на своите способности. Те често са работохолици. Те са водачи, устойчиви на поражения. Обичат да се занимават със спорт. Не обичат да им се оказва натиск. В отрицателно проявление за тези хора са характерни самотормоз, грубост, налагане на своите принципи, липса на вяра в себе си, нерешителност, слабост. Препоръки: да осъзнаят, че трябва да използват силата си към съзидание, а не разрушения. Да овладеят и контролират силните си емоции. Да помнят, че всеки е свободен да избира сам. Да не осъждат хората за тяхната пасивност и да помнят, че всеки има свое темпо. 

12 енергия Различна визия и служене – тези хора са насочени към безкористна взаимопомощ и подкрепа. Тяхната цел е да донесат в света добро и милосърдие. Но основната им задача е да се научат как да служат на хората без да вредят на себе си. Те са новатори, творчески, нестандартни личности. В отрицателно проявление са характерни липса на любов към себе си, желание да страдат, често изпадат в депресии. Не могат да казват “не”. Апатия, нежелание за живот, застой. Препоръки: да успеят да погледнат на познатите неща с нови очи, да извличат полезен опит от трудностите, да не се оплакват от живота, да повишават самочувствието си, да вярват в себе си, да се научат да взимат пари за труда си. 

13 енергия Живот и смърт, духовно прераждане – това са активни, безстрашни, любознателни. Лесно започват нов жизнен цикъл и трудно се задържат на една работа за дълго време. Те винаги се движат, започват нови проекти. Лесно създават около себе си обновление и промени. В отрицателно проявление на енергията за тези хора са характерни агресивност, страх от промени, страх от смъртта, прекалена отпуснатост, хаотичност, поемане на прекалено големи рискове, не довършване на нещата до край. Препоръки: да не се захващат с много неща наведнъж, а да се концентрират върху основното. Да пускат старото, да се разделят лесно със старите неща, да разчистяват около себе си и вътре в себе си. Дарискуват оправдано. Да се научат да се отпускат и да се доверяват на Вселената.

14 енергия Зряла душа – те са емоционални и чувствителни към красотата. Често избират професии свързани с психологията, медицината, изкуството и творчеството. Хората с тази енергия са умерени, балансирани, позитивни, интелигентни, начетени. В отрицателно проявление са характерни материална привързаност, неспособност да се прощава, изпадане в крайности. препоръки: да се научат да прощават, да премахнат отрицателните емоции като работят върху емоционалността си, да преодолеят лошите навици и пристрастености, да пият повече вода.

15 енергия Проявление, изкушения и земни удоволствия – хората с тази енергия са весели, енергични, приключенски настроени, те са магнетични, весели. Обичат да се забавляват и да блестят в обществото. Лесно привличат пари в живота си стига да не са прилепени към тях. Това са хора рентгени, те лесно виждат човешките слабости и как да се отстранят. Тъй като показват на другите техните несъвършенства често се разочароват от хората. В отрицателно проявление за тези хора е характерно, че привличат в живота си хора които имат същите негативи като техните или такива с негативи, които те осъждат. Както и гореизброените блага не им се дават ако те самите имат недостатъците, за които критикуват другите например завист, гняв, желание за контрол и поучаване. Препоръки: да гледат на света и хората през призмата на доброто. Да се развиват духовно. Да преодолеят цинизма, егоизма, вътрешната агресия и сарказма. Да се отпускат и да дават свобода на другите и близките си.

16 енергия Духовно пробуждане – тези хора са новатори. Те са енергийно и духовно силни, имат нови виждания, обичат да променят и често започват нови цикли. Те имат силен дух и лидерски умения. В отрицателно проявление са характерни гняв, завист, агресия, омраза, нежелание за промяна към добро, живот в хаос и безредие, поради което често получават травми и наранявания. Препоръки: да живеят осъзнато, да се освободят от негативните емоции, да не се страхуват от промяна, да укрепят тялото си, да кажат “сбогом” на всичко старо, което ги дърпа назад.

17 енергия Звезда – тези хора са креативни, артистични, открояват се от другите. Често стават известни и популярни в малки или големи общности. Те са чувствителни, интуитивни, лесно достигат съвършенство в работата си. В отрицателно проявление за тази енергия са характерни капризност, неувереност в себе си, липса на вяра в своите способности. Препоръки: да вярват в себе си и да развиват дарбите си.Да се отдават и да вярват безусловно. Да правят нещата, защото им харесват и да намерят нещо, което ги вдъхновява и да му посветят време.

18 енергия Луна, привличане, магия – хората с тази енергия са загадъчни, мистични, магнетични, с богат вътрешен свят. Имат богато въображение, и силна интуиция. Тези хора имат способността да материализират мислите си. В отрицателно проявление на тази енергия са характерни фокус върху негативното, силно чувство за страх, депресии. Препоръки: да отработят и преодолеят страховете си, да развият интуицията си,да внимават и прочистват ума си от негативни мисли, да живеят в настоящия момент, да мислят какво искат да получат.

19 енергия Слънце и просперитет – тези хора са дейни, имат силна енергия, обществено активни са. Те са позитивни, творчески личности, умеят да водят големи колективи. По правило имат глобални задачи, поставят си цели и активно действат към постигането им. В отрицателно проявление за тези хора са характерни властност, високомерие, агресия, самоунищожение (крайна липса на любов към себе си). Препоръки: да вярват в себе си, да се развиват духовно, да спортуват, да се отпускат и да действат с плавност и мекота.

20 енергия Благовещение, ясновидство – хората с тази енергия са изключително сетивни и интуитивни, имат пророчески сънища и усещания, техните мисли се материализират изключително бързо, имат влечение към всичко необичайно и непознато. Тези хора имат специална мисия – чрез своето развитие и пример да излекуват кармата на своите предци. В отрицателно проявление за тези хора са характерни осъждане на родителите, роднините и хората като цяло. Страх от смъртта на близките. Препоръки: да развиват интуицията си, да бягат от суетата, да не осъждат, да отворят сърцето и душата си, да помагат на другите.

21 енергия Вселена, разширение – тези хора са миротворци, фино възприемащи, дипломатични. Обичат да пътуват, мислите им са насочени към глобални задачи. Отдават им се чужди езици. В отрицателно проявление за тези хора са характерни войнствена настройка срещу целия свят, искат всичко веднага, неумение да се движат поетапно към целите си,разпалване на конфликти. Препоръки: да си позволят да мечтаят, да се движат, да бъдат активни, да не мързелуват, да преодолеят страха от разширяване и глобални проекти, да преодолеят своята заключеност и затвореност.

22 енергия Духовна свобода – хората с тази енергия са свободни от догми и ограничения, от рамки и забрани. Те избират своята съдба. Това е енергия на духовна свобода и независимост. Те могат да си позволят да имат всичко без да се вкопчват в нищо. В отрицателно проявление са характерни безотговорност, непоемане на задълженията, прекалено привързване към материалното, ограничаване свободата на другите хора. Препоръки: да отработят привързаността към каквото и да е, да преодолеят страховете си, да се научат да се отпускат и си дават свобода на себе си, да вярват в успеха и способностите си.

Обожавам нумерологията и особено анализа по Матрицата. Защото той служи да видиш какво носиш положително и отрицателно, да се самоанализираш, да си дадеш сметка докъде си и какво да промениш. Между другото много ми помогна в бизнеса и в онзи тъмен период преди 3 години, когато го открих като метод.

По отношение на родителството ми помогна също по много интересен начин

Работейки със себе си, начина на мислене, работа, отношения, аз определено се промених много и израснах още повече. След като осъзнах новите си уроци, станах по- спокойна, по-мъдра, по-приемаща и разбираща. Не че преди не бях, но сега е различно, някак душата ми е спокойна, имам вътрешно спокойствие, не бързам толкова много. Съответно това дава отражение и като майка. В подхода, в заниманията и ангажираността с детето. Да знам енергиите в Матрицата на моята дъщеря, но се задълбочавам много, просто виждам и се старая когато проявява някои от положителните им характеристики да я насърча, поощря и подпомогна колкото мога. Както и когато проявява някои от негативните характеристики, просто я разбирам и приемам такава каквато е, но и да и помогна да разбере, осъзнае, приеме и да е ок.

Ако правите някакъв хороскоп на детето си, бъдете внимателни как използвате информацията в него и как я проектирате върху детето си

Ще дойде време, когато пораснат, ако преценят ще ползват тази информация сами. Затова най-добре ако искате децата ви да имат добър живот и да са щастливи дайте им личен пример. Всеки може да падне, важно е след това да стане. Учете ги да разпознават емоциите си, желанията си, да бъдат упорити и да не се отказват лесно, да бъдат благодарни за това, което имат, да приемат, да бъдат добри хора, да са дисциплинирани и да се трудят, да взимат решения. Да вярват, да ценят, да приемат и да обичат себе си! Направете каквото можете да ги им покажете и да ги научите на тези неща като вие ги правите, когато вие израствате, развивате се, когато вие приемате и обичате себе си!

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com