Голяма част от абонатите на детските кухни потърсиха услугата веднага след карантината, въпреки че те официално не бяха затворени, но решиха да преустановят дейност. Пред част от тях имаше опашки, а служител следеше за спазването на дистанция между хората на опашката.

През отворените 75 пункта за предоставяне на храна за деца до 3-годишна възраст в София днес са преминали голяма част от всички 5000 абонати на тази услуга на Столична община. Само в един от комплексите, например, от очакваните днес 700 клиенти, 500 майки са взели обедното меню за бебетата си и са заявили ползване на услугата и през следващите дни.

През изминалата седмица помещенията, в които се приготвя храната за децата, били дезинфекцирани и подготвени за възстановяване на дейността, според изискванията на Столичната регионална здравна инспекция (СРЗИ) и Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). На служителите на детските кухни били направени и тестове за COVID-19.

От сряда, 20 май, отваря врати и детската кухня в ДГ №65 в район “Слатина”, с което пунктовете за предоставяне на храна ще станат общо 76.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com