Децата в детските градини и яслите ще се върнат от 5-и април.Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Ресторантите с открити площи и градини също ще отворят в началото на месеца.

След пролетната ваканция на 12-и април присъствено ще продължат да учат и част от учениците от 1-и до 12-и клас. Проф. Ангелов уточни, че от 5-и до 12-и април с просветния министър Красимир Вълчев ще изготвят график как се връщат те, като ще се предържат към плана, който беше досега. “Следим числата на 12-часова база. Рано да говорим още за какъвто и да е било график”, заяви здравният министър. 

До 12-и април във вузовете също остава сегашната форма на обучение – присъствено обучение само за част от специалностите. „След 12-и обсъждаме да се върнат и всички, които не могат да проведат в електронна среда обучението си, всички практики и изпити”, заяви здравният министър.

От 1-и на 30% от капацитета си ще работят театрите. Преди това бяха на 50%, припомни Ангелов.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com