Грижата за децата е работа 24/7, дори и без списък с домакински задачи. Но една stay-at-home-mom (по майчинство или напуснала работа, за да се грижи за децата) на две деца, се чуди дали прави достатъчно след един доста отрицателен разговор със съпруга си, който отива към офиса си. “Мъжът ми казва, че “работата ми е да пазя децата'”.

“Мъжът ми работи по 10-12 часа на ден, а аз съм stay-at-home-mom.” Майката казва, че двойката има две деца на 4 и 1 година. “След дълъг ден, посветен на грижи за децата, когато мъжът ми е у дома, той ще помогне да нахраним и да си легнат децата”, продължава майката.

“Понякога съм толкова изтощена, че нямам вечеря готова за него, когато се връща у дома и някои задачи не са свършени”.”Той ми казва, че като stay-at-home-mom моите отговорности са да се погрижа за храната вкъщи, да има чисти дрехи за работа и да се грижа за децата.

Той казва, че тъй като съм у дома, моята работа е да се грижа и за дома, и децата

Но и аз се изтощавам и уморявам.

Историята е споделена във Фейсбук група, където получава над 1000 коментара, ето какви са част от тях: “Да бъдеш майка е всъщност повече от работа на пълен работен ден и нямаш почивни дни или празници”, “Фактически, и двамата имате работно време от 9 до 5, но след 5 и двамата трябва да сте с децата”.

“Той казва, че е твоя работа, но ако той не работи 24 часа, не трябва и да очаква да правиш и ти това,” пишат в защита на майката. “Когато той е у дома, трябва да бъдете 50/50.”

“Твоят партньор не е твой родител.Мъжете трябва да бъдат възрастни,” отговаря друга жена в групата.

Някои потребители предоставят вижданията си за това как разпределят отговорностите с партньорите си.

“Мъжете не се нуждаят от грижа. Те просто изискват подкрепа и това трябва да е двустранно.”

“Начинът, по който регулираме задачите е такъв, че къщата и детето бяха моите задължения, докато той беше на работа, след като се връщаше у дома, отново беше 50/50.”

“Това не е ‘Ох, вече си у дома. Започни да работиш и тук'”. Връзката ви трябва да е: ‘Ей, днес или утре можеш ли да направиш това или онова.’ Точно както има гъвкавост за мен да правя неща, така има гъвкавост и за него.” Достатъчно е.

“Той пази сина ни след като се прибере от офиса, аз обикновено завършвам с домакинските задачи и приготвям вечеря,” казва друга майка. “След това хвърляме монета кой ще къпе детето и ще го сложи да спи.”

А при вас как е? 50 на 50 или 24/7 за единия родител?

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com