Александра Джандева е човекът зад https://dzhandeva.com/, където споделя за кариерното развитие на жените и разказва техните успешни истории. С този блог тя иска да помогне на жените и майките да са по-уверени в кариерния си път преди и след раждането на децата. С нея стартираме рубрика “От блога на Джандева”, в която ще ви споделяме най-интересното от блога й два пъти месечно.

Искам да ти представя Нона

Нона Христова е майка е на момиченце и използва всяка свободна минута, за да създава вълшебства от полимерна глина. От срещата ни ще научиш какво я вдъхновява, с какви проблеми се бори и какво прави, за да превърне хобито си в истинска работа.

Късно вечер следите от дългия ден са заличени – всички чинии, перални и куп домашни задължения. Най-накрая и децата са заспали. Въпреки умората, много майки продължават със задачите, но този път с нещо за себе си – пускат си лекции или се отдават на любимото хоби. 

Нона прави едновременно и двете. Създава вълшебства от полимерна глина и се обучава от най-добрите майстори чрез онлайн уроци. 

Майка е на двегодишно момиченце, има си работа, към която планира да се върне, но дотогава посвещава всяка свободна минута на истинската си страст” – запознайте се с творбите й тук.

Какво да правим с децата през лятото

Снимката е от “Спектакъл ПЪРВИ” в “Нов театър” НДК, а зад всичко това стоят Силвия и Коси от “Споделено пространство – детски център и танцова академия”.

Бебеносене в цедилки

Това лято Цвети Йоцова от “Библиотека за слингове “Вълшебен възел” проучва на терен как се носят бебета в цедилка.

На снимката виждаш автентични носилки от село Брезница. Скоро Цвети ще разкаже от какво са направени цедилките, как се връзват и как се използват безопасно.

И още – За първи път гостувах в подкаст. Поканата дойде от Даниела Ламбова и “Инкубатор за мечти”. Ето и епизода с мен.

Вече споменах, че пиша нов наръчник за собственици на малък бизнес. Ако имаш бранд и се чудиш как се случват интервютата, какви са ползите и как изглеждат нещата “зад кулисите”, този текст е за теб. Пиши ми, ако имаш конкретни въпроси. Ще отговоря подробно в наръчника.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com