От понеделник страната влиза в нова карантина за 10 дни. Преустановяват се посещенията в детските ясли и градини, както и занималния и центрове. Учениците минават на дистанционно обучение, преустановяват се изпити, дуалната система в училища и центрове за подкрепа, студентите ще провеждат само практически занятия и държавни изпити при спазване на мерките, уроците в езикови центрове и школи също спират работа.

Преустановяват се посещенията във всички заведения за хранене и развлечения по смисъла на член 124 от Закона за туризма. Допускат се само доставки или вземане на храна за дома и офиса. Всички юридически и физически лица, които са собственици или управляват обекти по член 123 от закона за туризма – това са местата за хранене в хотелите, следват да организират дейността си, по начин, който осигурява изхранването на гостите по стаите. Преустановяват се посещенията в игралните зали и казина. Преустановяват се посещенията във всички търговски обекти, предлагащи нехранителни стоки, с нетна търговска площ над 300 кв. м. Изключение се допуска за обектите, които продават хранителни продукти.

Преустановяват се посещенията на търговските центрове представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти. И търговски центрове тип МОЛ с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, банки, застрахователите, доставчиците на платежни услуги, ателиета за химическо чистене, офисите на телекомуникационните оператори и други доставчици на съобщителни услуги в тях.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com