От вчера издирват 12-годишно момче с аутизъм, изчезнало в Перник. Александър е изчезнал в района на Профилакториума в Перник около 16 часа вчера, съобщиха от общината в профила й във Фейсбук. Детето е с аутизъм. Облечено е със сив суичър и носи розова плюшена играчка.

Изчезналият Александър в Перник вероятно се е скрил някъде и не сменя местонахождението си, смятат опитни планинари, цитирани пред glasnews. Издирването на 12-годишното момче продължава и към този момент. Стотици хора активно участват в акцията по намирането му. Активни са хора и в социалните мрежи, които подкрепят и дават кой каквато налична информация има.

„Детето се е губило преди това 3 пъти. Носят се слухове, че може да е умишлено и да става въпрос за престъпление. Няма открити следи все още,“ написаха от Подай ръка.

Бащата на Александър се грижи сам за момчето. Майката е заминала да работи в чужбина.

Доколкото се знае майката е в чуждбина, бащата отглежда детето. При последен разговор с бащата няколко часа след изгубването той е бил “неадекватен” вероятно, заради успокоителни. При последните му изгубвания на детето е било откривано на около 15-20 км от мястото на което е било последно. В района на хижите има мъгла, която затруднява властите и доброволците. Последната по голяма група,която тръгна към гората беше към 2ч. В 1:55 са се чули сирени до хижа Славей, но никой не знае защо. Има “ясновидски” сигнал, че може да е в парк Урса, западната част над кв. „Тева“. Любимата му песен е gummy bear може да реагира на нея,“  пишат още те.

Кметът на града Станислав Владимиров призова да отидат всички, които могат да помогнат в издирването. Той съобщи, че днес ще се включи и хеликоптер.

„По непотвърдена информация сигналът е подаден час и половина след изчезването. Намирах се на мястото, където детето е забелязано последно. В продължение на два часа няколко автомобила обиколихме парк Урса, след това обиколих кв. „Тева“, център, района на гара Разпределителна и маршрута до Профилакториума. Пожарна е качена нагоре към гората и с прожектори през няколко метра спират и правят огледи. Стотици в момента са пръснати в гората. Дронове към момента няма. Ще бъдат пуснати дронове отново към 4ч. Използвани са около 2 часа след обявеното изчезване.

Издирването продължава с 3 обучени кучета. Има няколко камери според полицията, детето е забелязано за последно с бащата, няма данни на къде е тръгнало. Също в района има камери на ловджии и се надяваме някоя да засече движение. Има хора с кросови мотори, които също обикалят района. Патрули на полиция и доброволци с коли обикалят постоянно. Властите използват термокамери. Наистина мащаба е голям! Студена и Кралев дол, както и участъци от магистрала Струма са претърсени. На места има чакащи групи с хора. Високо проходими автомобили от София и района са в гората.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com