пантофи за детската градина

Какви пантофи ви трябват за детската градина? От какъв материал да са изработени? А подметката – твърда или мека? В тази статия ще ви помогнем да съобразите покупката ви с нуждите на детето в детската градина и изискванията на персонала.

Критерии при избора

При избора на пантофи за детската градина трябва да имате предвид, че най-важното е удобството. Детето ще е цели 8 часа с тях, а не искате да му се появят рани, нали? За разлика от това, че докато детето е вкъщи то е само по чорапи, то в яслата или градината не е така. 

Фактор номер едно за една удобна обувка е да пасва идеално на крака, тоест да знаете точната стелка / размер в сантиметри. След като детето ви тръгне на ясла или градина, трябва да проверявате всеки месец дали обувките не са започнали да умаляват и да мерите краката му, за да видите дали са пораснали (малките крачета растат с около 1,5 мм дължина всеки месец между едно до три години)

Удобство преди всичко

Както споменахме, за да са удобни едни пантофи за детската градина, фактор номер едно е да пасват, а фактор номер две е – да са с мека вътрешна подметка и твърда външна подметка, която да задържа крака на детето в правилната посока. Важно е и обувката да пасва по размер на детското краче, по-малката обувка води след себе си много рани, а по-голямата води до повече спъвания и падания.

Накарайте детето да пробва няколко чифта, да постои с тях по няколко минути, за да прецените кои са най-удобни при допир. Важно е да погледнете вътрешността на обувките и самата стелка, за да сте сигурни, че са достатъчно меки и прилягат плътно на детското краче. Накарайте и детето да направи няколко обиколки из щандовете с всеки чифт и бързо ще разберете коя пасва най-добре.

Велкро лепките гарантират самостоятелност

Умението децата сами да връзват обувките си го придобиват най-често след третата си годишнина. Затова и пантофите за детска градина са 99% с велкро лепки, тъй като се смята, че двегодишно детенце, тръгвайки на ясла, не може да се справи само да завърже обувките си, и то няколко пъти на ден, докато с лепки ще може само да се обува и събува, което е и част от рутината там.

Дишащ плат

Пантофите за детка градина трябва да са направени от дишащ плат, който позволява на свежия въздух да циркулира в обувките на вашето дете. Проблемът със синтетичните платове е, че те блокират циркулацията на въздух и краката се потят. Същото важи и за чорапите – изберете естествена материя, например памук.

Избягвайте изцяло отворени обувки

Избягвайте обувки без задна част, тъй като падането с тях е гарантирано и се изплъзват много лесно, докато детето ви ходи или тича с тях. Ако сте решили да купите този стил, потърсете сандали с известна защита за петата, с каишка, катарама или велкро затваряне около глезена, за да предпазите сандалите от изхлузване.

Не забравяйте, че…

Едно от нещата, за които трябва да следите, е пришки или рани по крачетата на малките деца, тъй като е възможно да не се оплачат от раните и да разберете в по-късен етап. Проверявайте краката им редовно в първите дни след покупката. Затова избягвайте и твърдите пантофи, изработени от груб плат, той трябва да е мек, за сметка на подметката отдолу – тя трябва да е твърда, както споменахме вече.

Подбирайте и магазините, от които купувате пантофи за детската градина – Магазинът CCC поддържа богат асортимент и разнообразие както онлайн, така и във физическите магазини, на модели, цветове, варианти на закопчаване, както и качествени материи, от които са изработени детските обувки, включително и тези за детската градина.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com