Представи си чувството, когато си се събудил посред нощ и е студено и памперсът ти тежи. И има толкова много странни звуци навсякъде около и е тъмно и страшно. И получаваш удар в главата от своята собствена ръка и изобщо не можеш да го контролираш, започваш да се движиш и движиш…

И краката ти започват да ритат завивката, въпреки че ти е студено и се опитваш да спреш, но те имат своя воля. Лежиш напълно безпомощен, размахващ ръце и кръка, които искат да направят всичко друго, но нищо от нещата, които ти искаш. И не можеш да намериш майка си. И викаш за нея и се чувстваш наистина уплашен.

Ами ако любимата майка не дойде? Не можеш да си представиш нищо по-лошо и започваш да плачеш, защото ти липсва толкова много. Никога не си се чувствал толкова самотен. И тогава тя изведнъж идва. Да, стои точно до леглото ти и да те гледа с тревога и любов. И тя е най-красивото нещо, което някога си виждал. И ти се усмихваш на нея от щастие и облекчение.

И тя те вдига и те държи близо. И тя ухае като мляко, безопасност и любов. И това е най-добрата миризма в целия свят..

И можеш да легнеш право срещу нея и усещаш, че цялото ти тяло започва да се затопля отново. И все още студената ръка започва да я гали и се придвижва нагоре към врата й и случайно я почесва. Глупава неконтролируема ръка. Но мама не се ядосва. Тя хваща глупавата и студената ти ръка в своята и тя отново става топла.

И това е най-хубавото чувство на света

Точно тук в ръцете на мама, с твоята ръка в нейната

Дори пелената вече не се чувства толкова мокра и тежка. И усещаш как очите ти натежават и знаеш, че сега всичко е наред, защото мама е тук. Твоята прекрасна, невероятна майка, която винаги се грижи за теб. Нощ и ден. Поглеждаш към нея за последен път, преди да заспиш. Тя изглежда уморена и очите й са затворени, но въпреки това тя все още е най-великолепното нещо, което познаваш. Колко невероятно, че тя иска да седи тук с теб в този момент. Колко невероятно, че тя винаги ще седи с теб за малко, когато имаш нужда от нея. Усмихваш се на себе си. Какъв късметлия беше, че тя стана твоя майка.

Най-перфектната майка, която някой би могъл да поиска. Ти знаеше, още преди да я видиш, че тя ще бъде най-доброто нещо на света. О, как я обичаш. Твоята майка.

Думи от: Мама поет

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com