Септември чука на вратата и за всеки родител това означава едно. Време е за училище или детска градина. И докато през лятната ваканция децата са оставени блажено да се занимават с детските си игри, вече е време както те, така и техните родители да се подготвят за предстоящата учебна година.

Нека бъдем честни, подготовката на децата за връщане в училище понякога може да бъде малко трудна. Но не е задължително да е така, ако просто отметнете няколко задачи преди началото на учебната година. От раниците и пазаруването на дрехи, чак до приготвянето на храната и започването на нов режим за лягане, важно е всеки родител да се чувства напълно подготвен, когато изпраща децата си за следващата година в училище.

Независимо дали детето ви е в детска градина или вече ходи на училище, подготовката е изключително важна, ако искате учебната година да протече гладко. Но как да го направите? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат.

На пазар за ученически пособия

Пазаруването на ученически пособия е една от най-страшните задачи, свързани с връщането в училище. Има толкова много неща, които трябва да се свършат, и хората имат чувството, че времето за купуване на всичко не стига. Когато започнете да мислите за всички цветни моливи, дезинфектанти за ръце и тетрадки, които ще трябва да купите за всяко дете, това може да стане непосилно. И може да се изкушите дори да прескочите някои артикули, които смятате, че не можете да си позволите. Но не забравяйте, че за всеки артикул, който не осигурите, това може да предизвика проблем за детето в училище.

Затова, не пропускайте да купите всеки предмет, от който детето ви се нуждае както вкъщи, така и в класната стая. Ако изпитвате затруднение, не се колебайте да потърсите помощ. Началото на учебната година е периодът, в който най-много родители се обръщат към компаниите, предлагащи бързи кредити, за да получат средства, с които да подсигурят учебната година. Най-хубавото е, че много компании предлагат безлихвени кредити до заплата, което означава, че когато кандидатствате за определена сума, ще трябва да върнете същата сума след 30 дни. Ето кратък списък с основните неща, които трябва да купите за училище:

 • Раница
 • Маркери
 • Цветни моливи
 • Ножици
 • Моливи
 • Перфоратор за дупки
 • Кутия за обяд
 • Хартия
 • Тетрадки
 • Папки
 • Химикалки
 • Гумички
 • Дезинфектант за ръце

Ако децата ви са в гимназията, най-вероятно няма да имате нужда от неща като лепила и маркери. Ще ви трябват по-прости неща като тетрадки, папки и химикалки. Затова вземете предвид възрастта на децата, когато купувате ученически пособия за първия учебен ден.

На пазар за дрехи

Важно е учениците да изглеждат добре, дори когато дойде време да се върнат в училище! Ключовото нещо тук е да нямате твърде много различни тоалети, а по-скоро всеки тоалет да е достатъчно универсален, за да може да се съчетава с други елементи (включително обувки). Има няколко важни неща, които е добре да направите, преди да пазарувате дрехи за училище, за да сте спокойни, че всичко ще е под контрол. Няколко седмици преди началото на училището отделете време да направите опис на това кои неща в гардероба на децата им стават и кои са надраснали. След това изгответе списък с нещата, които е необходимо да купите, за да допълните гардероба. Когато пазарувате, придържайте се към този списък, за да сте спокойни, че няма да купите нещо, от което детето не се нуждае, и да похарчите пари ненужно. Тази малка стъпка ще ви помогне да спестите доста пари!

Ако имате деца в детска градина или начална училищна възраст, не забравяйте, че дрехите им неминуемо ще се изцапат или скъсат. За това не инвестирайте в прекалено скъпи дрехи, поне докато детето не порасне малко повече.

Помислете и за храната

Някои деца обичат да обядват в училището, а други не. А някои семейства просто не могат да си го позволят. Опаковането на обяд от вкъщи със сигурност е по-евтиният вариант и наистина можете да сте сигурни, че детето ви се храни здравословно. Ако детето ви е запасено с готова кутия за храна, това ще помогне да се намали стресът в натоварените училищни сутрини. Удобните кутия за храна и бутилка за вода са от изключително значение, за да може детето да се чувства добре през целия ден в училище.

Започнете да изграждате режима на детето

Докато през лятото детето често си ляга и става когато пожелае, то през училищните дни това не е опция. Ако искате да улесните живота си, започнете да изграждате нов режим на ставане и лягане поне две седмици преди началото на училище/детска градина. Изчислете кога е най-добре да става и ляга детето, за да е в училище на време. Така, когато наистина започне училище, ставането и лягането ще бъдат малко по-лесни, отколкото без подготовка.

Подготовката за училище може да бъде стресираща или спокойна. Всичко зависи от подготовката. А с нашите лесни съвети може да бъдете сигурни, че не сте забравили нищо важно.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com