Упоритост
Без значение колко препятствия се появяват по пътя им, Том и Джери никога не приемат поражението. Те опитват отново и отново, независимо от това колко пъти се провалят. Неразделната двойка е пример за постоянство.

Креативност
Всеки път, когато някой от триковете им не сполучи, героите веднага опитват следващ. Те проявяват завидна креативност в начините, по които се противопоставят на опонентите си. Винаги са готови на иновативни действия.

Усмивката
На лицата на Том и Джери винаги греят огромни усмивки. По някакъв свой си начин те се забавляват по пътя към постигане на целите си. И напомнят колко важно е да се усмихваш на живота и да бъдеш щастлив.
 
Важно е отношението
Джери е малка мишка, но се изправя срещу големия котарак Том с интелигентност и решителност. Том пък знае, че не трябва да подценява опонента си, защото той е брилянтен.
 
Екипна работа
Въпреки безкрайните си караници и гонитби, когато се налага, Том и Джери се съюзяват, за да се справят с ежедневните проблеми. Когато домът им е застрашен, те спират преследването помежду си и слагат край на опасността.
 
Да знаеш границите на възможностите си
Том е наясно, че Джери е страхотен опонент в играта, но пък знае, че не е в негов интерес да се изправя срещу по-силния физически съперник – кучето.


Ако първоначалната стратегия не проработи, опитайте друга
Провалът не е толкова лошо нещо, ако умеете да се учите от грешките си и да не ги повтаряте. Въпреки че не винаги постига целта си, Том умее да променя стратегията си, учи и опитва нови неща с надеждата, че следващият път ще успее. Така симпатичният котарак ни припомня, че животът е един дълъг учебен процес.
 
Да ценим малките неща
Когато се научим да ценим малките неща в живота, разбираме, че светът е много по-голям, отколкото си го представяме и че не ние сме неговия център. Това осъзнаване ни прави по-щастливи, защото започваме да се наслаждаваме и на малките неща.
 
Приятелството е най-хубавият подарък
Том и Джери се радват на уникална приятелска връзка. Въпреки че се карат и дразнят, всеки от тях допълва живота на другия. Джери не може да оцелее без Том и обратното. Изводът е, че е хубаво да имаш до себе си същество, което цени и се радва на твоята подкрепа и компания.

Източник – Нова ТВ

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com