Политици яхнаха за пореден път вълната от недоволство за липсата на места в детските ясли и градини в София. Резултатите от първо класиране в общинските ясли и детски градини в столицата бе повече от красноречиво – над 8000 деца останаха на опашката за места, а близо 4000-5000 ще са без места тази година.

Първи ден след два месеца и половина карантина: Детските градини – полупразни, но с щастливи деца

Представители на опозицията в Столичния общински съвет пусна до медиите позиция, в която искат оставката на зам.-кмета по култура и образование в столицата Тодор Чобанов. Аргументите им са, че отново хиляди деца на софиянци ще посрещнат 1 юни без място в общинска детска ясла и детска градина.

„Поредното фиаско с приема в детските заведения, когато 19 000 нуждаещи се борят за 12 150 места, е напълно основателен повод да оттеглите г-н Чобанов“, обърна се Калоян Паргов към кмета на София Йорданка Фандъкова.

Фандъкова се загрижи за детските градини на фона на протест за липсата на места, иска да правят забавачки на партери

Другата политическа вълна, която се развихри днес, е между Демократична България и кмета Йорданка Фандъкова. Според партията, идеята, която Фандъкова разпространила вчера – за ясли и детски градини да се нанасят в партерните етажи на новите сгради, е взета от програмата на “Демократична България”. По време на предизборните дебати миналата есен тя била детайлно обяснена от арх.Борислав Игнатов, конкурент на Фандъкова за кметския пост.

“В София 1 юни може да бъде отбелязан като Ден на детето, останало без детска градина”, обяви на сесията на общинския съвет днес Методи Лалов, председател на групата на “Демократична България”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com