Няма заразени учителки от детска градина №50 в София, стана ясно от пост на кмета на София Йорданка Фандъкова. Техните PCR-тестове са отрицателни. Трите учителки, които бяха с първоначален положителен бърз тест, отричат да са ходили в Сърница, а снимката им във фейсбук, с локация Родопите, била “шега”.

Всички PCR-тестове на персонала на детска градина №50 са отрицателни

“В понеделник вечер получих сигнал, че част от екипа на детската градина е бил в Сърница през почивните дни, като същата вечер ги помолих да дойдат на работа, на другия ден, след като си направят тестове. Сезирах необходимите органи и стана ясно, че от 7 направени проби – 3 са положителни”. Това заяви директорът на детската градина Росица Алексиева. А трите учителки нямали симптоми и били в добро здравословно състояние, но въпреки това си направили бързи тестове.

Днес РЗИ направи PCR-тестове на целия персонал, който се състои от общо 49 души, и всички те са отрицателни. 

След като се разбра, че те нямат коронавирус, учителките отрекоха да са били в Родопите и обяснили снимките като шега, стана ясно от думите на кмета Йорданка Фандъкова преди заседанието на Министерски съвет. Доказателства за посещението им бяха снимки, качени във Фейсбук.

Премиерът Бойко Борисов попита в крайна сметка ходили ли са те в Сърница или не, а Фандъкова му отговори: “Не сме разследващ орган и не знаем дали наистина са ходили там”, каза тя.

Удължават извънредната епидемиологична обстановка, заразените в София учителки посетили Сърница преди дни

“Да де, ама последно, били ли са в Сърница, или не са били?”, попита премиерът и допълни: “Накрая ще ви пратим сметката. Толкова усилия, толкова лаборанти, тези тестове пари струват”.

Колко солена ще излезе следващата шега, ако други учителки решата да се пошегуват с властите? Въпреки че нямаше всяване на паника и директорката е реагирала мигновено по протокол, предизвикахте притеснението на множество родители, само заради една “шега”. Или търсите оправдания за гостито си в огнище със заразени с Covid-19? Накрая кой ще плати сметката в заведението, а тестовете?

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com