Предимства на детските пързалки

Погледнете почти всяка детска площадка и ще откриете една обща черта – пързалките. И ако децата са на детската площадка, със сигурност ще ги видите как се плъзгат и се забавляват. От спирални тунели до разновидности с двойна ширина, пързалките правят детската площадка завършена и примамлива.

Този интерес сам по себе си може да е достатъчна причина да включите пързалки във вашата детска площадка, но може да се чудите дали има други предимства на пързалките за детска площадка. По-долу ще научите какво прави пързалките толкова привлекателни, заедно с предимствата, които носят на вашата детска площадка и на децата, които я използват.

Какво прави пързалката толкова привлекателна за децата?

Заведете детето на детска площадка и през повечето време то първо ще се насочи към едно нещо – пързалките. И така, защо децата обичат пързалки? Това оборудване за детска площадка дава на децата интерактивна структура, която осигурява следните качества.

Освежаващо изживяване

Децата обичат бързината да се плъзгат от едно ниво на игрална структура до дъното.

Вятърът в лицата им и бързото движение са толкова вълнуващи, че те нетърпеливо ще се изкачат обратно на върха и отново ще се плъзнат надолу

Пързалките са вълнуващи, давайки на децата вълнуващо изживяване, уникално от това, което другите компоненти на детската площадка могат да предложат.

Незабавно забавление

След като детето се изкачи на конструкцията му остава само да седне и да се отправи надолу, за да се забавлява. Този незабавен прилив прави пързалките привлекателни за децата. Друго оборудване за детска площадка може да изисква допълнителни усилия, преди да започне забавлението. Люлките, например, се нуждаят от няколко минути за изграждане на инерция, за да достигнат вълнуваща височина. Пързалките са бърз начин да се насладите на детска площадка и това ги прави да си струва да ги използвате отново и отново.

Разнообразие

Пързалките се предлагат в широк спектър от стилове. От къси, прави и бързи пързалки до криволичещи тунели, има много опции и децата обичат разнообразието в играта. Те ще се плъзгат надолу по различни стилове и ще се опитат да намерят любимото си преживяване. Някои деца се наслаждават на мистерията на покритите тръбни пързалки, докато други предпочитат бързината на лъскава, права пързалка. Изберете от различни пързалки за детски площадки, за да отговарят на тези различни предпочитания.

По-малко плашещ вариант

Не всяко дете може да се люлее през маймунски люлки или да се катери на определено оборудване, но много деца могат да се плъзгат. Пързалките са по-малко плашещи от другите структури, което ги прави привлекателни за деца с различни нива на любопитство и смелост. По-късите стилове ще осигурят това предимство на пързалките в най-голяма степен, създавайки още една причина да предлагате на децата различно оборудване за игра в едно пространство.

Предимства за развитието на пързалки в детските площадки

Самата игра на открито осигурява ползи за развитието на децата. Когато включите пързалки в детската площадка, децата получават още повече от времето си навън.

  • Предлагайте неструктурирана игра

Децата процъфтяват с неструктурирано време за игра, учене и изживяване на света. Наричана още свободна игра, неструктурираната игра дава на децата възможност да взаимодействат със средата си без предварително определени насоки. С пързалки за детски площадки, забавната форма на движение ще се хареса на децата и ще ги насърчи да играят без график или правила. Те ще се отправят към пързалките през свободното си време или игра след училище.

С тази свободна игра идват подобрения в когнитивното, физическото, социалното и емоционалното развитие

  • Включете сетивата

Плъзгането може да бъде от полза за сетивата на децата, но не и за петте, с които сте запознати. Отвъд обонянието, зрението, вкуса, докосването и слуха имаме  проприоцепция и вестибуларни системи . Проприоцепцията ни позволява да знаем позицията на телата си и къде се намират в пространството. Вестибуларните системи се наричат ​​още системи за баланс и те помагат за получаване на информация за това как се движат телата ни и колко бързо се движат.

Пързалките за детска площадка работят с тези сетива. Децата получават по-добро усещане за позицията и местоположението си, докато се плъзгат, използвайки проприоцепция. Плъзгането също помага за развитието на вестибуларната система  , тъй като децата се движат бързо надолу по пързалка и спират. Техните вестибуларни системи обработват тази информация, а плъзгането може да помогне и за подобряване на баланса на детето.

Повишете настроението

Движението и упражненията отделят ендорфини . Тези невротрансмитери са отговорни за това да се чувстваме добре, като намаляват стреса и подобряват настроението ни. Това положително въздействие се отразява на децата, докато играят, преминавайки от една пързалка на друга и  изкачвайки се  , за да стигнат до следващата пързалка. С  повишена активност и ендорфини , децата могат да изпитат:

  • Повишено самочувствие
  • По-ниски симптоми на лека тревожност
  • Отпуснато и спокойно усещане
  • Подобрен сън

Насърчава социализацията

Ако няколко деца са на площадката наведнъж, те вече имат възможност да общуват. Но по-специално пързалките за детска площадка могат да улеснят комуникацията и сътрудничеството.

Децата, които искат да използват един и същ слайд, ще научат стойността да се редуват и да общуват със своите връстници, докато се нареждат. Те могат да свикнат с идеята да бъдат учтиви и да чакат някой друг, преди да поемат своя ред, да говорят с връстниците си, след като стигнат до дъното на слайда.

Те също така ще упражняват търпение, докато чакат, научавайки социалните норми

Някои пързалки за детски площадки насърчават децата да участват в приятелско състезание. Комплект с двоен вход от две пързалки  или комплект с  множество плъзгащи се пътеки  насърчава децата да се състезават по пързалките със своите връстници. Те ще си сътрудничат, за да стартират едновременно, може би да включат други деца, за да започнат състезанието и да определят победител.

Вдъхновява изследването

Децата са естествено любопитни и виждането на нов слайд вдъхва любопитство. Може да имат нетърпение да се изкачат до върха и да използват оборудването, за да изпитат нещо ново. Те ще експериментират, докато се движат в игрална структура, за да достигнат до слайда по свой избор.

Тунелните пързалки също могат да добавят нотка на мистерия. Извита тунелна пързалка крие дъното на оборудването, насърчавайки децата да се плъзгат надолу, за да усетят извивките и завоите.

След това тези форми на изследване могат да вдъхнат увереност. Децата ще практикуват смелост, докато се качват на нов слайд. Когато успеят да използват оборудването и осъзнаят колко много са се забавлявали, те ще се чувстват уверени в повторението на приключението.

Преподава причина и следствие

Ученето на причина и следствие ангажира децата с идеята, че всяко действие има последствия. Когато играят на пързалка, децата ще научат, че сядането на оборудването ще ги накара да се плъзнат до дъното. Може да не е очевидно умение, което децата усвояват и за което активно мислят, но въпреки това те ще се ангажират с него.

Причина и следствие, или причинно-следствената връзка, учи децата, че делата водят до резултати, независимо дали те са положителни или отрицателни. Чрез игра те ще започнат да разбират причинно-следствените връзки около тях. Това може да е от полза за по-сложни уроци по причинно-следствена връзка за емоциите и реакциите на техните връстници.

Насърчава вземането на решения

Играта на слайд може да включва повече възможности за избор, отколкото бихте очаквали. Първото решение, което децата трябва да вземат, когато им бъдат представени различни слайдове, е кое ще изберат. Независимо дали има единствена стълба до върха или структура за игра, децата ще решат как да се изкачат.

Те ще обмислят къде да поставят ръцете и краката си, докато се изкачват

След като детето достигне горната част на пързалката, то ще избере как да се спусне надолу по структурата. Ще седнат ли и ще се плъзнат леко надолу или ще се опитат да се натиснат, за да наберат скорост? Когато децата се ангажират с тези стъпки за вземане на решения, те ще развият умения, които им помагат да станат по-решителни и уверени.

Разгледайте нашите детски пързалки

В Patilanci.BG предлагат разнообразие от пързалки, които да отговарят на дизайна на вашата детска площадка. Разгледайте голямото разнообразие от пързалки и изберете предпочитаната от вас. Ако имате все още останали въпроси без отговор, потърсете ги, на разположение са за вашите въпроси.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com