Едно от предизвикателствата за новите родители е да запомнят как е преминала рутината на бебето, да съхранят първите моменти в главата си, първите емоции и спомени, дори да се сетят кога имат час при педиатъра за консултация или кои ваксини са поставени. Но защо това е важно ще попитат бременните мами без опит, а вече опитните родителите ще ви кажат – О, ще видите!

Ще ви улесня, като ви споделя, че не трябва да търсите тепърва отзиви за приложение, което съхранява целия живот на бебето в едно, защото вече има Беборан – мобилно приложение за захранване и цялостно развитие на бебето, създадено от родители-педиатри и тествано от хиляди доволни родители у нас.

То предоставя най-основната информация за развитието и храненето на бебето от неговото раждане до навършване на първата му годинка. Основните функционалности на приложението дават възможност да записвате и следите храненето, съня, сменените пелени, промените в ръста и теглото на бебето, както и да четете статии за развитието му.

Беборан ви помага да проследявате:

прием на храна – чрез приложението следите и отбелязвате храненето в две направления, както кърмене, така и въвеждането на твърди храни. Приложението помага да проследите и продължителността на кърмене, от коя гърда последно е сукало – лява или дясна гърда и да направите справка във всеки един момент какво, колко и кога е изяло бебето ви, а в секция храни има 77 храни, за които педиатри са дали насоки кога се въвежда, какво съдържа, защо е важна за правилното развитие, как да я подберете, когато я купувате и как точно да я приготвите преди да я дадете на бебето. След като въведете храната, я маркирате като въведена.

сън – чрез таймер или ръчно въвеждане записвате количеството сън, за да може да следите режима на детето

цялостно поведение – приложението следи важните етапи от развитието, включително мерки на глава, тегло ръст и гръдна обиколка, които записвате с дати и следите графично от раждането или за даден период лесно и удобно

здраве – в Беборан може да записвате дадени лекарства, да си сложите нотификация кога сте на преглед и какви ваксини са поставени

сменени пелени – брой сменени пелени и вида изхождане

зъби – В Беборан има дори визуализация в кой месец кои зъбки да очаквате да поникнат и отбелязвате кое зъбче кога е поникнало на вашето бебче. В приложението има и полезни съвети за хигиената на устната кухина на бебето още от първите седмици след раждането, както и интересни факти и напътствия как да се справите със симптомите

информация за развитието – приложението е събрало персонализирана информация, релевантна за възрастта на вашето бебе в момента, като въвеждайки датата на раждане, приложението изписва автоматично в коя седмица или месец е вашето бебе и какви са промените в развитието, които ще настъпят постепенно. Приложението дава отговор и на един от най-трудните въпроси в бебешкия период, а именно „Как да захраним бебето“?  В Беборан можете да прочетете бързо и достъпно за всеки конкретен месец какво да очаквате и какво е най-добре да направите и предоставя за всеки месец най-важната информация за невро-психическото и физическо развитие и съня на бебето

Но защо е хубаво да разчитаме на приложение, а не на дневник?

Автоматизация

Колко милилитра кърма е изяло детето (ако се изцеждате или храните с АМ с шише), колко пъти се е изакало, колко време е будно и колко време е спало? Всяка майка се опитва да запомни тези интервали, милилитри и прочие, за да може да предвиди деня, да следва режима на хранене и сън и цялостното благосъстояние на бебето. Това е от основополагащо значение и за вас като родители, за да следите дали всичко е наред, но и при евентуален проблем, ще може да кажете на педиатъра ви подробности, които няма как да запомните накуп или да тичате всеки път на различно място с тефтер и химикалка.

Телефонът винаги е във вас, там е и Беборан

Дава полезна информация – всичко на едно място

Не е нужно да звъните всеки път на педиатъра си или да търсите видеа на училища за родители. Няма и да ви се наложи да отсявате информация за развитие на бебето или да търсите в Google достоверни източници. Информацията за развитие на бебето във Беборан е предоставена от екип от педиатри, начело с д-р Ваня Герджикова и д-р Благовеста Ангелова. Текстовете комбинират много различни източници: учебниците по педиатрия, съдържащи опита на поколения лекари назад и всички най-съвременни препоръки на Световната здравна организация (СЗО) и Европейската педиатрична асоциация (ЕПА). Приложението е събрало персонализирана информация, релевантна за възрастта на вашето бебе в момента, която се показва автоматично, като въведете датата на раждане, какво по-удобно от това!?

Следите нагледно режима на сън

Когато записвате ежедневните дейности на вашето бебе, имате ясна представа за режима на сън и лесно може да проследите дали има сигнали за грешен режим или да забележите регресия.

Ще можете да предсказвате бъдещето

След като започнете да свиквате с естествените ритми на вашето бебе всеки ден и ги записвате в приложението, всеки ден най-вероятно ще се повтаря с предишния, а вместо да се чудите кое в колко часа беше, отваряте приложението и поглеждате в бъдещето.

Налично е както за Андроид, така и за iOS.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com