Фондация “Истински мед” стартира поредица от безплатни посещения в детски градини в София. Кампанията, насочена към най-малките, цели да запознае децата  с вълшебния свят на пчелите по интересен и образователен начин. 

В серия от посещения от 15 минути до час пчеларите от платформата на Истински мед ще разкажат за своя занаят, за важната роля на пчелите за осигуряване на биоразнообразието и за това как се прави мед и защо е толкова полезен.

Заяви посещение в градината ви тук

Нещо повече – децата ще могат да видят от близо истински кошер, пълен с живи пчели. Кошерът е със специални стъклени стени, така че едновременно да е напълно безопасен за децата и да показва пчелите вътре. Този тип демонстрационни кошери будят голям интерес за малки и големи и същевременно помагат за по-доброто визуално представяне на живота на пчелите.

През изминалата седмица бе първото от серията посещения на пчеларя Сергей в софийските детски градини. Децата научиха полезни и интересни факти, сред които: „Кои цветове виждат най-добре пчелите? А какво да направите, за да им покажете, че не сте заплаха за тях?“

„Вярваме, че посещението на пчеларя и неговите пчели при децата ще е изключително зареждащо, интересно и полезно за тях“, споделя Стефани Димитрова, маркетинг експерт в Истински мед.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com