Когато 9-годишният Джо Уейл бил наказан от учителката си по математика, заради това че рисува по чина в часа, родителите не се скарали, въпреки наложеното наказание, а напротив призовали Джо да продължи да рисува, дори ако учителят му не е съгласен с това. Родителите му всъщност забелязали големия талант на Джо и го записали допълнително в извънкласни дейности по изкуство след училище, където всички около него били във възторг от способностите му.

Талантът на Джо бил толкова забележителен, че той беше нает да нарисува стената на ресторант „Номер 4“ в Шрусбъри, Англия. На Джо са му били необходими около 12 часа, за да илюстрира стените на ресторанта.

Искам децата ми да се провалят

Познат от повечето хора като The Doodle Boy, Джо вече e на 12 и има собствен уебсайт и страници в социалните мрежи, в които показва работата си.

Оттогава той си сътрудничи с големи марки като Nike и Disney. Той дори има издадена поредица от книги, наречена Bad Food.

Вдъхновени от живота и интересите му, неговите черно-бели рисунки се простират върху множество повърхности, включително стенописи, платна, а сега дори и книги.

Младежът, който живее в Шропшир, вече привлече армия от фенове по целия свят, включително принц Уилям и Кейт.

“Просто си повтарям, прави това, което обичаш, прави това, което обичаш, рисувай. Чувствам се много добре. Наистина се гордея със себе си”, споделя Джо.

“Имам няколко героя в моите драскулки, но фокусът ми е върху чудовища и извънземни”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com