„Изглежда, че всички забравят, че да бъдеш родител е избор, разбирам, че времената са несигурни, но не мога да ви кажа колко оплаквания преди пандемията съм чувал от родителите относно грижите за собствените им деца. Дори оставяйки ги на бабите или дядовците. Децата ви не са отговорност на някой друг.”

Това е коментар на програмист без деца, който обвинява колегите си, които са с малки деца, че са получили несправедливо отпуск по време на пандемията.

Според него родителите получават твърде много привилегии и предимства заради Covid-19, но все пак се оплакват от децата си, които трябва да бъдат единствената им отговорност, дори такава, която поставят пред работата. Както и да не се оплакват от тях.

Оказва, че от както пандемията ни затвори по къщите, оплакванията от родителите са се увеличили, особено много в Америка и Западна Европа по наблюдения на специалисти, и всички ние сме свидетели на невъзможността на някои семейства да живеят постоянно заедно 24/7 затворени вкъщи, успоредно с това да съчетават и работа.

Родителите никога не са отглеждали деца в изолация по начина, по който са го правили през по-голямата част от 2020 г., с почти никаква практически подкрепа от баба и дядовци или

Докато все повече семейства се измъчват у дома, за да забавят разпространението на новия коронавирус, емоциите от всякакъв вид се увеличават. От тревожност до постоянно чувство, че сте принудени да сте вкъщи на едно място и носталгия по стария начин на живот. А комуникацията с други родители и ограничена до голяма степен, за жалост онлайн кореспонденцията не я замества напълно..

Настоящите рестрикции заради Covid-19 са наистина много незначителни в България, но за сметка на това в Америка и Европа са по-строги и от тези през април месец. Тази изолация е най-трудна за родителите екстроверти, на които им липсва ежедневното общуване с хора.

Бъдете по-толерантни към родителите в службата, повярвайте, те искат да съчетаят и работата, и отглеждането на деца по най-добрия начин.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com