Световното население е вече 8 милиарда, съобщиха от Комисията на ООН по населението и развитието във фейсбук страницата си, след като на 15 ноември се роди бебе Винис. То е проплакало в 1:36 часа в болницата в Тондо, Манила във Филипините.

Отне 12 години, за да бъдат добавени още един милиард души към световното население, като Индия е на прага да изпревари Китай като най-населената страна в света с близо 1,4 милиарда души.

Бебето Винис беше посрещнато на 15 ноември от медицинските сестри в мемориалната болница „Д-р Хосе Фабела“, както и от представители на Комисията по население и развитие“, се добавя в съобщението.

Организацията на обединените нации заяви, че глобалната тенденция на популация е момента е положителна – има значителни подобрения в общественото здраве, които са намалили риска от смърт и са увеличили очакваната продължителност на живота.

За сравнение, нарастването на световното население през последния век е доста бързо и въпреки постепенното забавяне на темпа на растеж, според прогнозите на ООН световното население ще надхвърли 9 милиарда около 2037 г. и 10 милиарда около 2058 г.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com