​Скъпи​ мой, има живот в бъдещето с малки личица​​на снимки ​в рамки, вместо пред очите ни, ​и бъдеще, където​ произведения​та​ на изкуството и магнити​те с букви​ няма да ​висят на хладилника ни. 

​В бъдещето има достатъчно голямо легло, където малките лакти и колене няма да ни ​докосват лицето и да се събуждаме в 3,4 сутринта отвити и на края на леглото. Има ваза, поставена ​в коридора, на достъпно място за малки​те, палави​ ръчички, защото ​тях ​ги няма, а чашите смело ще седят на ръба на масата. 

Има​м дамска​ чанта​,​ която не е препълнена​ с шишета, одеала и играчки​.

Има календар, който не е пълен с уроци по плуване, танци и​ летни лагери​. Има чиста кола, ​а ​единственият шум е бръмченето на радиото. 

Няма да има безкрайни въпроси​, идвайки ​от задната седалка, може дори да има дни, в които изобщо да не ги чуваме. 

Има вечер за срещи без комендантски час и не спим с едно отворено око в очакване ​да чуем ​топкане на крачета по коридора. Един вид свобода, която се чувства тежка. 

Има къща, която е чиста, ​диван без петна, килим, без играчки. Няма и кой да лази по него.​

Има маса за вечеря, която се ​усеща сякаш огромна.. Но понякога се чука на вратата и масата отново е пълна. 

Има​ме време за душ​,​ без да има бебешки плач, к​ойто да го прекъсва. 

Следобед пия к​афе, което е топло​.

Няма да се изморяваме по същия начин, но времето така или иначе ще ни е състарило. Ще има трудни моменти, които ще направят тези моменти да​​ изглеждат лесни, но ние ще​ ги​ помним. Ще си спомним първите думи, ​първото​, „Обичам те“, ​първата крачка, първото зъбче.

Има живот в бъдещето и той идва за нас. Така че нека се потопим в красивия хаос пред нас. Нека накараме бъдещето да почака още малко. Защото толкова много обичам този живот с теб​ и с децата,​ този в момента.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com