Персоналът на частните детски градини и ясли може да получи компенсация от 24 лева на ден до 3 януари 2021 г. След тази дата те ще възобновят дейността си и съответно не им се дължат компенсации. Това гласи нова заповед на министъра на труда и социалната политика Деница Сачева за временно ограничените икономическите дейности заради COVID-19, чиито работници могат да получат компенсация от държавата заради това, че са в неплатен отпуск.

Родителите в нужда могат да кандидатстват за бавачка на децата си

Съгласно заповедта до 31 януари 2021 г. компенсации ще могат да получат работещите в барове, механи, винарни, бирарии, кафенета, езикови и образователни центрове, други обучителни центрове и школи, професионални колежи, както и наетите в туристически фирми.

Без такси за детските градини в периода на затваряне

За всеки ден неплатен отпуск работещите във временно спрените бизнеси може да получи 24 лв. до края на 2020 г. От 1 януари 2021 г. по предложение на Министерството на труда и социалната политика компенсациите ще са 75% от осигурителния доход на наетите за октомври 2020 г.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com