случай, детско насилие, удари, детска градина, тормоз, учителка
случай, детско насилие, удари, детска градина, тормоз, учителка

Случай на детски тормоз от учител

Случай на насилие и дискриминация в детска градина отново скандализира медиите. Жена от ромски произход се оплака от насилие над детето й в детска градина в Симитли. Тя твърди, че дъщеря й е бита от учителка в детската градина, като го потвърждава със снимки на малкото момиче. Детето има синини по лицето и белези, от които си личи, че е наранено.

Момиченцето е посещавало детското заведение от няколко дни, тъй като не е прието в близката до дома му детска градина. Според директорката това е причината майката да се оплаква от учителите в детската градина. Родители на други деца от детското заведение се обявиха в защита на детската учителка, тъй като никога не са имали проблем с нея.

Обвинената учителка отрича, директорката също. Те обясниха, че малкото момиче от няколко дни не спира да плаче, защото е в процес на адаптация. Според тях раните на детето са от плачене, тъй като то си търкало лицето постоянно и е наранило кожата си.

Ако оставим настрана опозициите между майката и детската градина, най-пострадало в случая е детето. Малкото момиче е много изплашено и е нужно да проведе консултация с психолог. Предстои да бъде направена експертиза и да се установи от къде идват синините на детето.

Това е поредният случай за насилие над дете, като ви припомняме случката с 11-годишното момиче, което беше ударено в корема от съученика си и почина от кръвоизлив. Поради зачестилите случаи на тормоз над деца е нужно да се вземат мерки навреме.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com