В София ще изградят първото в България иновативно училище от ново поколение с фокус върху природните науки, дигиталните технологии, инженерното мислене и математика (STEM) в сградата на детски център „Музейко“.

“С нашите партньори от фондация „Америка за България“ и Химико-технологичният и металургичен университет (ХТМУ) осигуряваме сградите и нужните инвестиции. С решението да развием работата на „Музейко“ с иновативно училище си поставяме за цел да мотивираме повече деца да изучават природо-математически науки и технологии в модерна образователна среда.

Фондация „Америка за България“ ни предоставя детския център „Музейко“, а ХТМУ допълнителна сграда, за да осигурим училището, заедно с център за обучение на учители. Сред приключване на учебните часове и в почивните дни „Музейко“ ще продължава да функционира като интерактивен детски научен център. От своя страна общината ще предостави два спортни имота на Министерство на образованието, които ще се ползват от ХТМУ за тяхната спортна база”, сподели кмета Фандъкова.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com