​Независимо дали сте нова майка, която води детето ​си на детска​ ясла или градина за първи път​ ​или ​вече сте минали през този период с първото си дете, трябва да се водите по списъка на вашето детско заведение.

Най-добрият начин да стегнете багажа за детската ​ясла или ​градина е да имате две чанти. Една​та​ чанта ще остане в детската градина ​- седмична чанта, пълна с памперси, ​мокри ​кърпички, дрехи и спално бельо и може да се допълва при необходимост. Другата чанта ще върви с вашето​ дете всеки ден и ще се прибира с ​него всяка вечер.

Компенсациите за неприетите в общинска ясла – всичко от до

Изискванията варират в зависимост от различните заведения, но основно списъкът включва:

?пантофки с лепенки/ластик (лесни за обуване/събуване)

?резервен комплект дрешки със следното съдържание:

?комплект потник/гащички

?чорапки

?тениски

?панталони

?блузки

?елече

?пижамка

?кърпа за ръце

?памперси (ако ползва)

?еднократни чаршафчета/пелени

?торбичка за мръсните дрешки

​?етикети за дрехи или машинка за надписи

?раница

​Памперси – ако детето все още ползва памперси, в началото на всяка седмица зареждайте от тях в багажа. Ако не сте сигурни колко пелени ще са необходими на вашето бебе, опаковайте 6,7 на ден. По-добре е да изпратите ​повече​, отколкото​ да не стигнат​.

​Допълнителн​и дрехи -​​ изпратете два до три​ комплекта с дрехи​,​ резервно бельо и не забравяйте​ да сложите​ чорапи​! ​Т​е могат да се съхраняват в чантата ви, която остава в детската градина.

Какво трябва да знаем при записване в детска градина

​​Торбичка за мръсните дрешки​ – осигурете найлонови торбички за мръсни​те​ дрехи

​Етикети за дрехи или машинка за надписи – етикетирайте всичко, което изпращате в детската градина. Има много налични опции за етикетиране на дрехите​ ​и консумативите на вашето дете. Перманентните маркери работят добре за найлонови торбички, кутии за пелени и други контейнери. Помислете за ​етикети, които се слагат с ютия или машинка, която оставя надпис с името на детето за​ чаршафи и дрехи​ ​