Има милион неща в съзнанието на една нова майка, когато най-накрая дойде моментът да заведете бебето у дома. Колкото и организирани да си мислите, че сте били преди големия ден, има толкова много непредвидени предизвикателства и промени, които възникват, след като бебето вече е вкъщи.

Преходът от болница към дома може да бъде изтощаващ и натоварващ. Затова всичко, което можете да направите, за да помогнете на нещата да вървят гладко, ще ви бъде от голяма полза. Това включва да се уверите, че сладките бебешки дрехи са организирани по начин, който е лесен и удобен за вас. Като майка, всяка минута е ценна за вас, а организацията ще ви спести време, което може да прекарате в грижи за малкото ви съкровище.

Ето няколко полезни съвети как да организирате бебешкия гардероб ефективно:

Дръжте ежедневно използваните дрехи близо до масата за преобличане

През първите няколко седмици вашето бебе расте толкова много. Може би ще ви се стори, че то непрекъснато израства дрехите си и преминава към следващия размер. Ако масата ви за преобличане е в близост до скрина с дрешките, дръжте дрехите с точни размери в най-горния рафт.

Бременна съм, трябва ли да слагам колан?

Ако преобличате бебето си в друга стая, като хола или спалнята си, дръжте наблизо кошница с целия арсенал от облекла и аксесоари за лесен достъп. По този те винаги ще са под ръка и няма да губите време в търсене на подходящите дрехи.

Организирайте гардероба по размери

В първите месеци, роднини и приятели със сигурност ще ви посетят и много от тях ще изберат да подарят дрешки на бебето. Те често са предвидливи и залагат на по-големи размери, за да са сигурни, че детето ще има възможност да ги носи, когато порасне.

Що се отнася до организацията на тези дрехи, добра идея е да ги подредите по размери. За целта може да използвате отделни шкафчета или отделения на гардероба. Друга възможност е да закачите етикети с размерите върху закачалките и да ги групирате еднаквите размери заедно. Така само с един бърз поглед ще знаете какво вече има в гардероба и дали бебето ви се нуждае от нови покупки.

В случай, че търсите качествени и елегантни модели за вашето малко съкровище, изберете бебешки дрехи от Doniceta.com. В богатата им продуктова гама ще откриете красиви бебешки рокли, подходящи за специални поводи като кръщенета, рождени дни, сватби и др.

Използвайте разделители за чекмеджета

Разделителите на чекмеджетата могат да ви послужат за много неща, които далеч не се изчерпват единствено с организацията на дрехите. Използвайте ги за да подредите кърпи, хавлии и др. Може дори да ги държите в банята, за да организирате бебешката козметика и продукти за къпане.

Храни, напитки и продукти, които да избягваме по време на бременност

Разделителите са достъпен продукт, който ще ви помогне да организирате гардероба на бебето, както и други принадлежности. Бебешките неща са малки, а малките се губят и дезорганизират по-бързо. Използвайки тези организатори ще се спасите от хаоса и ще може да откривате всичко нужно само с поглед.

Организирайте дрехите по типове

Още един ценен съвет е да организирате дрехите по типове. Така например дръжте бодитата с къс ръкав отделно от тези с дълъг ръкав. Така много бързо ще знаете, в кое отделение да потърсите, когато времето навън е горещо, или пък когато рязко захладнее.

Много майки дори използват етикети, които поставят върху шкафовете, за да им бъде по-лесно да откриват и подреждат бебешките дрешки.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com