Съпругата на принц Хари – Меган, се оплака от расизъм в британския кралски двор, сподели, че е била докарана до състояние да не иска да живее повече и да обмисля самоубийство и обвини кралската фамилия, че ѝ е отказала помощ. Разкритията тя направи в двучасово интервю за американската топ водеща Опра Уинфри. 

Меган Маркъл, която е метиска, заяви, че от кралското британско семейство били изразени притеснения относно възможния тъмен цвят на кожата на бебето ѝ още по време на бременността ѝ с Арчи, който ще навърши 2 години през май.

Още за Меган и Хари

Принц Хари не пожелал да уточни кой точно от кралското семейство е повдигнал въпроса. Но по думите на Уинфри, принцът е държал да изясни пред нея, че “не ставало въпрос нито за Нейно Величество, нито за нейния съпруг”. Това заяви Опра Уинфри в предаването на телезионния канал Си Би Ес “Тази сутрин”.

“През месеците, когато бях бременна, през цялото време чувах, че няма да получим сигурност и титли, както и тревожни коментари за това колко тъмна може да е кожата на детето, когато се роди”, сподели Меган, чиято майка е тъмнокожа, а баща ѝ – бял. На въпроса на Уинфри от кого е чувала тези коментари, Меган отказа да посочи личности, като каза, че “това силно би ги злепоставило”.

Когато влязла в кралското семейство тя загубила свободата си, дори ѝ прибрали паспорта, шофьорската книжка и ключовете. Чувствала се много самотна, а психичното ѝ здраве се влошавало. “Просто не исках да живея повече”, каза Меган. А на уточняващ въпрос дали е мислила за самоубийство, отвърна: “Да, това бе нещо много, много ясно, и много плашещо”. Молбите ѝ да се обърне за професионална помощ били отхвърлени от кралския двор, защото това нямало да бъде добре за институцията.

Меган бе категорична, че британското кралско семейство се е опитвало да я накара да мълчи, както и че членовете на двора не само не заставали зад нея, но и прибягвали до лъжи, за да защитят други кралски особи.

Меган загуби второто си дете

Далеч от светлината на прожекторите аз често плачех“ – изповядва се Меган пред популярната тв водеща.

„Споделих пред институцията, че имам нужда от помощ. Никога не съм се чувствала по този начин и имам нужда да замина някъде. Отговориха ми, че няма как да замина, защото няма да е добре за институцията. Говорих и с човешки ресурси, но нищо не беше предприето“ – разказа Меган Маркъл.

„В търсене на помощ говорих с един от най-добрите приятели на Даяна. Все пак той най-добре можеше да разбере в каква ситуация съм“ – призна Меган.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com