В бургаските детски градини се провеждат тематични дни, посветени на здравословното хранене на тема есенно изобилие и здравословно хранене. В истински есенен празник се превърнала обновената кухня и обособена административна част в ДГ “Светулка” в град Българово, съобщиха от общината.

В началото на празника дефилираха група „Мики Маус“ с изработени от еко материали костюми на разнообразни зеленчуци. След това децата от група „Многознайко“ пяха и танцуваха песни, свързани с есенните плодове, поднесоха и кошница, която са подредили и украсили есенни плодове и есенна украса. Накрая всеки гост получи китка здравец и логото на градината за здраве и благоденствие.

Здравословно хранене при децата

Празник имаше и в Детска ясла № 1, където малчуганите истински се забавляваха с приготвянето и консумацията на есенните лакомства.

Тази година акцентът е най-вече около традиционните за Странджанския регион есенни лакомства. Кампанията е част от програмата за здравословно хранене на Община Бургас. Децата се запознават с есенното изобилие от плодове и зеленчуци, храни полезни и необходими за здравословен и балансиран начин на живот. Проявите се провеждат в периода от 10 до 14 октомври.

Ето и темите по дни:

10.10.22 г. “Есенни плодове“

Защо менюто на децата в детските ясли и градини трябва да се преосмисли?

11.10.22 г. “Есенни зеленчуци“

12.10.22 г. „Тиквата – вкусна, ароматна и полезна“

13.10.22 г. „Етикет и култура на храненето“

14.10.22 г. „Здравословна кухня от мистична Странджа планина“ 

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com