“Служителите в някои детски градини вече са тествани, в следващите дни тестовете ще продължат“. Това каза доц. д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет по по направления образование, култура, вероизповедания, младежки дейности и спорт на Столичната община, в предаването “Социална мрежа” за обследването на персонала за Covid-19 преди отварянето на детските ясли и градини в София.

„Част от яслените групи няма да могат да започнат веднага, защото някои от медицинските сестри са напуснали работа. Имаме голям проблем с медсестрите, нещо трябва да се направи”, допълни доц. Тодор Чобанов.

Декларация за споделена отговорност, с която детето ви да тръгне на детска градина

“Чрез директорите на градините проведохме допитване до родителите на столичните детски заведения. Общо 176 от 194 ще подновят работа, 5 ще бъдат ремонтирани. В 7 има аварийни ремонти и до близките 2 седмици ще приключат.

Едва една четвърт от децата в София се връщат в детските градини, а близо половината – в яслите

Децата ще посещават съседни градини, само 6 градини нямат родители, заявили, че ще заведат децата си на градина. Общо 1076 детски групи, 98 яслени групи, около 12 000 ще се възползват от отварянето. Може би около 26 % от децата ще се завърнат от първия ден”, обясни той.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com