А във вашите градини 2-ра група слагат ли туршия? Пита майка на детенце, която е щастлива от факта, че има занятия по готвене в детската градина на детето й.

“Никога не съм си представлява, че реално съществуват толкова отдадени и сърцати педагози! Това е поредната инициатива на невероятните ни учители от II група “Щурчета” в ДГ 93 Чуден свят!

Миналата година децата месиха хляб, правиха баница! Татковците бяха поканени от госпожите и правиха картички за 8-ми март с децата. Садихме лалета, засаждахме жълъди. А през лятната им отпуска отделиха 2 дни от по 12 часа, за да чистят и освежават групата пак за нашите деца! Това е само малка част от нещата, които непрекъснато организират.

Поклон пред Вас за всичко, което правите за нашите деца и за старанието Ви да направите и нас по-добри родители!”, споделя тя.

Това се оказва обичай в градините

Децата от група “Кокиче” в ДГ “Слънце” Кюстендил също са правили домашно приготвена туршия. Малчуганите чевръсто сложиха готварските шапки и престилки, запретнаха ръкави и се захванаха за работа.

Малките “сръчковци” с удоволствие късали карфиола на розички, избираха любимите си зеленчуци и старателно ги подреждали в буркани. С много внимание добавяли и подправките, които са съществена съставка на всяка добра туршия.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com