Данъчното облекчение за родители да стане 600 лв. за едно дете (450 лв. в момента) и 1200 лв. за две (900 лв. в момента). Те ще могат да се ползват на тримесечна база – т.е. още през тази година. Това предлагат управляващите в аикризисния пакет, който е предвиден за родителите и ще бъде насочен към всички, които имат деца до 18 години.

До момента данъчното облекчение за деца бе едва 200 лева или в чист вид 20 лв. От 2021-ва те се вдигнаха на 450 лева за едно дете, 900 за две или 1350 – за три или повече деца.

По данни на НАП 430 хиляди родители са подали данъчна декларация за доходите си.

Следващата кампания може да е още по-натоварена, защото заради инфлацията управляващите обмислят по-големи облекчения – 600 лева за едно дете и 1200 лева за две деца. Консенсус около такова решение още се търси, каза социалният министър Георги Гьоков.

Въпросът е дали такава данъчна отстъпка ще е достатъчна, за да компенсира повишените разходи на българските семейства, пише Нова тв.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com