Удължават извънредната епидемиологична обстановка до края на юни. Това реши правителството днес на извънредно заседаниe.

За момента нищо няма да се затваря или отменя, но се препоръчва носенето на маски в затворени пространства, каза премиерът.

Междувременно трите заразени учителки от детска градина №50 в район “Възраждане”, София, са били в Сърница в петък, съобщи д-р Данчо Пенчев от РЗИ София.

“Тепърва ще разберем каква е била причината за тяхното ходене там. Те са нарушили апела на д-р Кунчев да не се посещава огнището”, заяви д-р Пенчев.

Детската градина няма да бъде затваряна на този етап. “Тя ще работи, като двете групи – Първа В и Четвърта А, където са констатирани положителните резултати, ще бъдат затворени”, посочи д-р Пенчев.

Утре ще бъде направен строг филтър на децата и ще преценим дали и те ще бъдат тествани”, каза той. В едната група около 10, а в другата – около 15 деца са били контактни на трите заразени преподаватели.

По желание на родителите децата от градината ще бъдат тествани безплатно в лабораторията на Втора градска болница в София, уточни д-р Пенчев.

 

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com