Споре репортаж на БТВ едва 274 родители ще получат финансова компенсация за децата си от Столична община заради това, че не са приети в общински детски градини заради недостиг на места. Но според много от родителите бройката не е точна, тъй като голям процент от тях не са получили обратна връзка нито, че са отхвърлени, нито че са одобрени.

Белите глазури върху десери, торти и сладолед – токсични

“Не съм получила никакъв отговор. Май месец ми искаха допълнително документи”, споделя една от майките, а друга допълва, че “На мен ми се обадиха на 18.05.2021г.,че съм одобрена и че трябва да им представя още няколко допълнителни документа. В петък обаче, 18.06.2021г. получих имейл с приложена заповед, с която ми съобщават, че молбата ми е отхвърлена. А причината е – квитанциите, които получавам за платените такси не били вписани в наредбата като валиден платежен документ”. Много други родители се оплакаха от същото.

Според родителите до 20-ти юни всяка една софийска община е трябвало да придвижи документите до МОН за изплащане на компенсациите.

От Московска 33 са започнали разговори с предсатвители на МОН тези пари да се дават и за деца на 2 годиники, каза директорът на “Образование” на Столична община Мария Минчева.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com