Архитектурно чудо в Нова Зеландия се извисява от близо 5 години в сърцето на града. Шедьовърът Крисалил в Нова зеландия грабнал златен медал заради концепцията си за игра на открито.

Частният детски център е оазис за децата, тъй като в себе си е съчетал модерен дизайн, но и природата в двора си. Чрез двете огромни дървета във външното пространство децата се чувстват много по-свободни за игра и приключенски настроени.

Двете дървета носят символика в себе си- едното е английски дъб, другото – местна похутукава, еднакви по големина и ръст, с преплитащи се клони, които докосват сърцето на обекта.

Тази символика показва бикултурната грижа за деца в Нова Зеландия. Именно това са искали архитектите – да предоставят уникална и иновативна грижа за деца, отчитаща културните и духовните ценности на района.

Сградата, която прилича на полумесец всъщност изобразява 100-те култури в Нова Зеландия. Има 18 помещения, а основата им е в интегрирания дизайн.

Кухнята е поставена в сърцето на сградата, близо до двете големи зали за обучение, за да ангажира вниманието на децата в приготвянето на храната им и посреща родителите да седнат, да пият кафе и да си побъбрят.

Всички класни стаи са проектирани с изглед към детската площадка, за да се осигури постоянен безпрепятствен изглед. В по-големите помещения са разположени френски прозорци до земята, като в стаята за игра това е голя бонус за малчуганите, тъй като имат постоянен достъп до двора. Мебелите са от дърво, както и голяма част от играчките им.

В спалните помещения децата заспиват на фона на класическа музика и светлинно шоу, изобразяващо Космоса върху тавана. Детската градина е популярна със своето експериментално обучение, тренировки по йога за деца и свободен начин на игра.

Chrysalis Early Learning Centre

Децата сами избират къде и с какво да си играят, след като приключат основните занимания за деня.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com