Правителството на Нов Южен Уелс (Австралия) е публикувало ръководство, което налага радикална джендър идеология в детската градина, още при деца на тригодишна възраст.

В официалното ръководство, изготвено от Службата за защита на децата в Нов Южен Уелс, озаглавено “Овластяване и участие”, е описано, че възрастните не трябва да предполагат пола на детето на възраст между 3 и 8 години.

Дали моето дете ще се разболява по-често в детската градина?

“Не приемайте половата идентичност на детето. Попитайте за предпочитаните от него местоимения, с които да го повикате и ги използвайте с уважение”, се казва в ръководството. Наредбата се съдържа в раздел, посветен на подпомагането на организациите да създават “безопасна и приобщаваща” среда в образователните институции.

Психолози обраче предупреждават, че питането на дете в предучилищна възраст каква е половата му идентичност може да бъде объркващо и пагубно за личностното развитие.

Д-р Бела д’Абрера от Института по публични дела (Institute of Public Affairs) коментира, че поставянето на въпроса е неуместно на такава ранна възраст.”Да се задава този въпрос на децата е нелепо. Тригодишните деца нямат представа какво е местоимение, камо ли кое предпочитат да използват възрастните”, каза тя. Точно толкова вероятно е те да поискат да бъдат наричани кученце, астронавт или еднорог.


Кои документи ще са ви необходими при подновяване на посещенията в ясли, градини и училища

“Като общество трябва да оставим децата да бъдат деца. Те не трябва да бъдат принуждавани да участват в нещо, което е научно невярно, а именно, че има повече от два пола”, допълва докторът.

Говорител на Нов Южен Уелс заяви, че изискването да се пита за местоименията е просто с цел “избягване на объркване”.”Съветите се отнасят до това да бъдем учтиви и да не правим предположения. Ако знаете как детето предпочита да се обръщате към него, се избягва объркване и се установява доверие”, твърди още говорителят.

Повечето тригодишни деца не биха имали представа какво изобщо представляват местоименията, категорични са психолози. На тази възраст въображаемата игра е от решаващо значение и превръщането ѝ в сексуална идентичност е вредно и нелепо.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com