Има много неща, които всички родители могат да направят, за да помогнат на децата си да имат успешна учебна година и да подобрят обучението си, както в градината, така и в училище.

Кои са най-важните неща, които учителите биха искали родителите да знаят?

Какво могат да направят родителите, за да работят в тандем с учителя, за да осигурят най-добрата помощ на децата си?

Бъдете уважителни

В класната стая няма място за клюки. Родителите трябва да засилят ценността на уважението, като подкрепят правилата и авторитета на класа и като говорят на децата си за важността на уважението към учителите. Родителите могат да моделират уважение, като се отнасят с уважение към учителя и училището и очакват децата им да правят не по-малко от това.

Покажете добри обноски

Простите ежедневни изрази на „моля“, „благодаря“, „извинете“ и „няма за какво“ трябва да бъдат научени от децата, както и да показват признателност и уважение. Децата също трябва да бъдат научени да поздравяват хората, когато ги поздравяват, и да гледат хората в лицето, когато им се говори. Други маниери, като изчакване на реда им и да не прекъсват хората, когато говорят – също.

Бъдете трудолюбиви

Учениците, които идват на училище и се стараят най-много, най-вероятно ще развият силни работни навици и ще постигнат успех като ученици и в живота. Ключът е да имате положително отношение, работна етика, която включва ангажираност към задачите, и вътрешен стремеж да давате най-доброто от себе си.

Приемайте другите и проявявайте толерантност

Уважаването на различията (възраст, пол, култура, раса, религия, способности) може да се моделира за вашите деца чрез думи и действия. Посочете колко интересно е, че има различия в света. Обяснете на децата си, че всички семейства имат свои собствени традиции или ритуали, които придават значение на семейството. Те са различни във всички семейства и това прави всяко семейство уникално и специално.

Кажете истината

Няма място за лъжа. Честността е ценност, която трябва да се очаква. Можете да напомните на децата си да казват истината и важността на тази черта на характера. Моделът казва истината и въздействието на това поведение. Хванете децата си да „казват истината“ и признайте това.

Поемете отговорност за изборите си

Когато детето ви направи грешка или направи лош избор, говорете с него за естествените последствия и след това (въпреки че е трудно) го оставете да се справи с последствията от това поведение. Не се намесвайте . Така децата се учат да бъдат самодостатъчни и независими. Те се учат как да решават проблеми и как да се справят.

Говорете с учителя по важни въпроси

Ако детето ви има проблем, насърчавайте го да говори директно с учителя. Ако вие като родител имате информация, която да споделите с учител, моля, уговорете среща и говорете с учителя. Учителите оценяват, че първо отивате при тях, преди да говорите с администратор. Ако има някакви проблеми, с които учителят може да помогне, той има опит и общ интерес, за да помогне за намесата и разрешаването на проблема, за да се справи с проблема. Те искат да работят с вас и вашето дете.

Хвалете децата си

Похвалете децата си за усилията им да завършат училищната работа и да дадат най-доброто от себе си при задачи/проекти и при тестове. Бъдете честни и конкретни. Не надвишавайте комплиментите си. Децата, които са хвалени по искрен начин за усилията си, са по-склонни да приемат бъдещи предизвикателства и да се справят с трудни проблеми. Наблегнете на усилията пред оценките. 1

Проявявайте интерес към ученето на детето си

Редовно посещавайте родителски/учителски срещи. Станете доброволец, за да помагате или в класната стая, за училищни функции, или да помагате по допълнителни начини (работа върху проект за класната стая у дома, четене на книга или разговор с класа за област, в която специализирате, която съответства на учебната програма, и т.н.). Прочетете уебсайта на училището и бюлетините на класната стая/училище, за да сте в течение какво се случва и говорете с децата си за това, което се случва в класната стая и училището. Попитайте за техния учебен ден и отделете време, за да ги изслушате наистина. Уверете се, че детето ви прави домашните си и чете всяка вечер, има добър нощен сън и че то/тя има необходимите ученически пособия, които се допълват през цялата година. Подкрепете здравословното хранене и изпратете закуска и обяд или подходяща сума пари за приготвен обяд.

Разберете разликата между учене и оценки

Проверявайте задачите и наблюдавайте/насърчавайте/очаквайте детето ви да изпълнява всички възложени училищни работи. Помогнете им да планират стъпки за дългосрочни задачи, така че да не се чувстват претоварени. Не очаквайте само 6-ци, а по-скоро се съсредоточете върху наученото, за разлика от крайната оценка. Попитайте децата си какво са научили, какво им е любопитно да научат и какво искат да научат след това.

Този подход води до учене през целия живот.

Разбирането на тези дузина важни неща, които учителите искат да споделят с родителите, ще помогне за изграждането на силно партньорство учител-родител, което служи като основа за успеха на децата в училище. Когато сме отворени да работим с другите (учители + родители + ученици) и да вършим нашата част, няма ограничение за това, което може да се случи. Едно е сигурно: децата са по-добре подготвени да посрещнат успеха!

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com