12 314 деца останаха без места в детските ясли и градини в София и след второто класиране, което стана факт днес. След първото класиране в началото на месеца без места останаха 10 252 деца. Кандидатурите на много деца бяха елиминирани преди първото класиране и са били направени преди второто. Така във второто класиране участваха 14 932 деца. 1712 от тях искат да се преместят, като те вече имат място в ясла или градина.

Класираните са 906 деца са приети на второ класиране в детските градини в София. На първо класиране бяха приети 9907 деца. Третото ще се проведе на 11 юни, а четвъртото на 25 юни.

Има ли изход от проблема с недостига на места в яслите и детските градини в София

Недостигът на места предизвика спор между МОН и Столичната общината. В четвъртък зам.-кметът по образование и култура Мирослав Боршош предложи обезщетенията за неприети деца да се вдигнат от 291 на 650 лв. на месец, а образователният министър Николай Денков отговори, че това не може да се случи без актуализация на бюджета. Много от родителите, работещи в големи международни фирми съобщиха, че работодателят им изплаща месечен бонус в размер от 200 или 300 лв. с цел да подпомогнат родителите в заплащането на таксите за частни ясли и градини.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com