Тригодишнaта Мия вече e инфлуенсър. Когато не я приемат в детска градина, майка ѝ поема грижите и възпитанието у дома. Играта решава да превърне във видео уроци, които наскоро започва да публикува в социалните мрежи. „Основната ни цел е образователна. Малчуганите в днешно време попиват най-добре информация от социалните мрежи, ако е под формата игра е още по-забавно и така незабелязвайки, те учат”, споделя Кристина Петрова пред Нова ТВ.

Снимките отнемат по няколко часа на ден и зад тях стои цял екип. А Мия бързо печели хиляди фенове.

„Забелязахме, че много и хареса и казва „Мамо, снимай ме, направи ми клипче”. Мога да ви кажа, че не лесно да се снима такова малко дете, защото тя е подвластна на настроенията. Един ден е щастлива, на другия е малко крива и всъщност трябва  да улучиш игровия диапазон на детето”, споделя майката на Мия.

Мия има първият детски Youtube канал в България – „Играй с Мия“ (Play with Mia)

Точно защото са непринудени в реакциите си, рекламодателите търсят деца инфлуенсъри.

„Могат да постигнат този ефект на техния продукт, да се внесе една чистота, невинност, нещо, което малко по-трудно би се постигнало с възрастен човек”, обясни Павел Пенчев – експерт по ПР и дигитален маркетинг.

Децата инфлуенсъри са като децата актьори – смятат психолозите. В този случай обаче съдържанието го създава родителят. Затова и тяхната роля е изключително важна.

„Преди 100 годни децата са работили за семействата си на полето или като са гледали животни. В 21 век децата работят за семейства си, като участват в снимки за  Youtube канала или Instagram”, поясни детският психолог Елена Енева.

„Всички родители трябва да внимават децата им да имат достатъчно време за игра в реалния свят, защото на тази възраст то възприема света действено. Тоест, трябва да може да пипне, да усети  нещата , да прави нещо с тях”, съветва психологът.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com