Абсурдът наречен контактна бележка. Това ще го потвърди всяка една майка и всеки един личен лекар. В дните до 15-ти септември и то в периода 12-15, пред кабинетите на лекарите се извиват опашки от майки с деца, за да вземат прословутата контактна бележка.

Що е то за тези, които не знаят какво е. Бележката е просто листче хартия, което удостоверява, че на родителя не е известно детето да е имало контакт с болни в последните 3 дни и забележете, тази бележка е валидна едва 3 дни преди старта на яслата или градината, което води след себе си опашки от чакащи майки с деца пред лекарски кабинети редом до болните и то на някои дори се е налагало да чакат 5 часа за документа.

Децата ще влизат по график в яслите и градините

Преди година се похвалихме с успех, че децата, които се връщат на детска градина след отстъствие, вече няма да трябва да предоставят бележка от личен лекар, че не са били в контакт със заразно болен в последните 3 дни. Това предвиждаха промени в наредбата за здравните изисквания към детските градини, подготвени от министър Стойчо Кацаров. Да, обаче това важи, но само за обявена пандемия и следващите я мерки.

Една от критичните промени в изискванията за ясла и градина е да отпадне нуждата от това излишно посещение на лекаря, тъй като то се прави не само на 15-ти септември, но и при отсъствие от над 10 дни

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com