Ако сте от тези родители – каръци, които не са получили имейл, че трябва да запишат детето си в детска ясла или градина в супер кратък срок с бонус почивен понеделник, то се чудите какво да правите в оставащите дни до следващите класирания? Даваме ви няколко забавни и саркастични идеи, разбира се в кръга на шегата.

Замислете се колко ви е нужна тази детска градина

Колко пък да ви е нужна тази ясла или детска градина? Да не би да трябва да работите, за да се храните? И да плащате кредит и сметки? Ами майка ви в провинцията ви чака, да помага с детето, а вие да работите. Какво всички дърпате към София, тук няма място, би казала една жена, депутат от Герб. Особено за хора с деца.. Та, майната му, има и други неща в живота, да не бъдем дребнави..

Да смените държавата

Ох, някои родителите са толкова отчаяни, че 3,4 път не получават заветния имейл, че вече обмислят да сменят държавата. Уви, новата система за прием се подмени, но до там. Нищо друго, дори и броят на градините расте по-малко, от коефициентът, с който се вдигат пенсиите. А повярвайте, той е многоооо малък. Ако една строителна фирма вдига средно голяма къща за 120 дни, то за 4 години ще успее да направи една детска градина, не мислите ли? Може би трябва да потърсите държави с повече детски градини..или качествени строители.

Посетете детската площадка и се разходете до градината

Оставя ви едно, след много вайкане какво да правите, поне да изведете детето да се социализира на детската площадка и без това до 4-годишно надали ще успее да влезе в съседната градина, дори да имате адрес от 20 години в София, като кореняк софиянец.

Там ще обмените малко опит с другите майки какво се прави в такъв момент. Може да се разходите до детската градина и да посочите с пръст на детето градината „Ето, маме, къде щеше да си играеш от септември, но тази леличка Йорданка Фандъкова не те иска, и с причина, ти не си дояждаш манджата. Ако папкаш всичко, догодина може да имаме късмет…“

Пуснете фиш и пийте една студена вода

Ако си мислите, че ще сте от тези 3400 късметлии на второ класиране, то надали сте познали. Шансът да те приемат в детска градина в София, е по-малък от този да спечелиш от тотото. Затова се преориентирайте към друга лотария и пийте една студена вода, когато видите, че и двата фиша не са печеливши.

и все пак НАДЕЖДА има

Второто класиране ще се извърши на 26 май. До 17 часа на 26 май родителите могат да правят кандидатури. Третото класиране ще се извърши на 9 юни. През август очакваме прехвърлянето на местата, които не са заети от деца с ХЗ и СОП.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com