Светът вече е друг след Covid-19, всяко едно наше възприятие за работа, за пазаруване, за общуване се промени, а ако искате да пазите вашите малчугани, игрите им с други деца също трябва да се променят. Игрите с дистанция, които предлага американският психолог Жаклин Шилийски, са подходящи за слъчево време навън, което ни очаква цяло лято.

Ако се притеснявате, че вашето дете не може или не иска да спазва дистанция или да играе точно тази игра, опитайте да обясните „защо“ е необходимо те да играят социално дистанцирани игри. Експерти от Центъра за проучване на деца в университета в Рутгерс казват, че децата са по-склонни да се придържат към нови навици, ако разберат важността им, така че започнете с просто обяснение защо държим дистанция от хората.

„Макарон от пяна“

Популярните аксесоари за басейн „макарон от пяна“ могат да се закупят от всеки магазин за играчки или спортни стоки. Взимате различни цветове за всяко дете, малчуганите се нареждат на разстояние от 1,5-2 метра, и започват да хвърлят макарона във въздуха. Който успее да го завърти един оборот и да го хване, без да падне, печели. Така може да играете много рундове.

„Здравей, съседе“

Вземете стара връзка ключове и изберете един водещ от децата в първия рунд, който да ги скрие някъде в двора или на площадката за игра. Кажете на децата, че който първи ги открие, става техен „собственик“. Детето, което ги е скрило, може да ориентира с топло и студено. По този начин малчуганите разбират идеята за противоположностите и усъвършенстват уменията си за слушане с разбиране.

Концепция за детски градини на открито

„Да ритаме хек“

Играта с плетенето топче – хек е една от най-практикуваните у нас. Освен тинейджъри, децата от 3 години нагоре могат да се включат в ритането на топчето. Броят участници трябва да е минимум двама, а максимум няма, тъй като идеята на играта е да си ловък и да балансираш с крак плетения хек, подавайки го на този срещу теб.

“Саймън каза”

За играта ви трябва един възрастен, който да издава командите и минимум две деца, които да ги изпълняват. Подреждате се през няколко метра и играта започва. Ръководителят винаги започва командите с думите “Саймън каза“. Децата трябва да ги изпълняват в реда, в който ги казва: “Клекни и вдигни дясната си ръка”. Но когато ръководителят даде команда, която не започва с думите “Саймън каза“, то тя не трябва да се изпълнява. Децата, които са я изпълнили, излизат от играта, a останалите остават.

Игри в парка

“Предмети от азбуката”

За играта са нужни един възрастен и минимум две деца. Играта започва, когато възрастният даде команда: “Намерете нещо, което започва с буквата А, Б, В … .. Я“ и го посочете. Който първи открие такъв предмет и го посочи – печели. Може да редувате буквите с цветове, форми или други характеристики.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com