И ето появило се е най-чаканото и желано същество, прибираме се вкъщи след родилното, преливаме от любов и умиление и искаме да увековечим всяка сладка, малка част от наследника ни. Снимаме, снимаме, но уви понякога не се получава точно, както ни се иска.

Допитахме се до опита на професионалния фотограф Христина Лалева от lalephoto, която има стотици бебешки и детски фотосесии зад гърба си и предлага да следвате тези 5 простички неща, които със сигурност ще ви помогнат да подобрите резултатите си и да имате готини снимки за архива.

Последвайте я в социалните мрежи за още прекрасни кадри

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Hristina Laleva (@lalephotography2021)

Съвет №1: Нека бъде семпло

Не използвайте прекалено много аксесоари, цветове и не претрупвайте кадъра с излишни вещи. Все пак акцентът е бебето и нека не отнемаме вниманието от него, използвайки различни допълнения.

Съвет №2: Използвайте дневна светлина

Моля ви, не снимайте новородено бебе със светкавица от телефона! Използвайте приятната дневна светлина, но нека не е пряка, а ако е твърде силна – може да я намалите със завеса, или като се отдалечите от източника на светлина. Много професионални фотографи използват именно дневна светлина за снимане на новородени.

Съвет №3: Снимайте бебето, след като е нахранено

Тогава то е най-спокойно, поспаливо и имате възможност да направите сладки спящи снимки. Бъдете внимателни, ако го снимате голо, очаквайте неочакваното.

По време на фотосесията на една новородена госпожица, родителите пожелаха снимки без памперс и разбира се, след като го махнах, госпожицата два пъти ме напишка и бях мокра през цялата фотосесия. Но това са рисковете на професията!

Съвет №4: Снимайте всички малки детайли

Толкова бързо растат децата, а новородените с часове! За това – снимайте малките пръстчета, крачета, устни, ушенца. Още утре те вече ще са пораснали. След време сами ще се учудвате как е възможно да са били толкова малки, толкова фини и ще се поздравите мисловно, че сте заснели тези кадри.

Съвет №5: Използвайте меки пастелни тонове

Подобно на Съвет №1, не залагайте на крещящи цветове за дрешките или това, с което ще повиете бебето. Пастелните тонове са чудесен избор за снимки на новородено.

Подберете едноцветни дрешки – боди, шапчица, панталонче, а за момиченце – семпъл аксесоар за коса.

С Хриси се надяваме тези съвети да ви влязат в употреба и ако все пак искате да имате професионална фотосесия на бебе снимки със специално подбрани реквизити, подходящо осветление и техника, винаги можете да я потърсите – тя ще се радва да бъда вашия бебешки фотограф и да посети дома ви, за по-голяма удобство още в първите дни или седмици след раждането.

Най- подходящият период за фотосесия на новородено бебе е между 7-ия и 21-ия ден от раждането, защото тогава бебета се чувстват все едно още са в утробата, по-гъвкавки са, по-поспаливи и все още не реагират остро на външни влияния

„Самата аз, бидейки родител, разбирам колко е трудно да се организира посещението във фотографско студио с новородено бебе, недоспали родители, по-големи брат или сестра, за това предлагам провеждане на фотосесия и в удобството на вашия дом“, споделя още Хриси.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com