Шестгодишно момченце падна от втория етаж нa детска градина в Пловдив. Според служителите на общинското заведение, детето е скочило по време на обяд пред очите на още 14 деца и двама възпитатели.

Животът му е вън от опасност. Детето е контактно, в добро състояние и няма сериозни травми, освен травма на крака. Направено са му всички изследвания и консултации с неврохирург и невролог. 

Момчето  все още в Университетската болница „Свети Георги“ , където от няколко часа му правят обстойни изследвания. Екип от  психолози вече работи с децата и персонала в градината.

Според главния учител на детското заведение, момчето е хиперактивно.

Инцидентът е станал около 12,30 часа, когато децата започнали да се подготвят за сън. В занималнята са били учителката и лелята.

Момченцето се подразнило, че му се скъсала книжката, обясни директорката на детската градина Нели Димитрова.

„И то решава, че майка му ще му се скара затова, че са му скъсали книжката и отива на прозореца и решава да полети, както то казва, и да скочи. В това време учителките и лелята са тръгнали да го хванат, но вие знаете, че белята става за секунди. „Бърза помощ“ дойде много бързо, може би в рамките на 5-6 минути, но най-важното е, че детето е живо и здраво и докторите казват: „Това е чудо“. Прозорецът го е отворило детето“.

“Опитват се и учителката, и лелята, които са били там, да го хванат, но просто не са успели навреме.”, казва Радка Гинева, главен учител на детска градина “Бреза” в Пловдив за БТВ.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com